NTNU tilbyr studieplass til 15.943 søkere i år, fordelt på Trondheim, Gjøvik og Ålesund.

Dette er mer enn 1.300 flere plasser enn i fjor.

– Vi er generelt svært godt fornøyde med årets opptak. Vi tilbyr flere studieplasser enn noen gang før, uten at det går ut over kvaliteten på søkerne, sier prorektor for utdanning Anne Borg ved NTNU og legger til at det kreves enda flere poeng enn tidligere for å få plass ved NTNU.

Flere studenter i Ålesund

I Ålesund er 1.180  søkere tilbudt plass ved NTNU.

– Det er en del økning fra i fjor. Det er særlig på de maritime og marine fagene at vi opplever god søknad. Vi har høye opptakskrav, så vi vet at det er gode studenter vi får inn, sier en fornøyd Annik Magerholm Fet, viserektor ved campus Ålesund.

(saka fortsetter under)

Studiet i medisinske og biologiske fag er studiet det er vanskeligst å komme inn på i Ålesund, med en poenggrense på 52,1.

I likhet med resten av landet er også sykepleie svært populært.

– Knallgode studentbedrifter

– Dette er veldig bra, og vi er glade for denne økende trenden og at det fortsatt er god søknad. Spesielt til det marine og maritime, det er jo det viktigste utviklingsområdet vårt, sier Fet og legger til at internasjonal forretningsutvikling også har hatt pågang.

Hun gir studenter deler av æren for de positive tallene.

– Vi har hatt noen knallgode studentbedrifter, og det studentene selv har gjort har fungert som god markedsføring for oss, mener hun.

Det er ikke for seint å søke - sjekk lista over ledige studieplasser (ekstern lenke)