Vil bidra med frukt, grønnsaker og brødskalker:

Matbutikk tilbyr mat til sultne husdyr i tørken

Kjøpmann Geir Ove Bjørlo hos Rema 1000 Flisnes synes det blir for gale å kaste mye mat når det samtidig er fôrmangel denne sommeren.  Foto: Arkivfoto: Even Ørjasæter

Nyheter

«Er det noen bønder som trenger frukt, grønnsaker, brødskalker?» Det skriver kjøpmann Geir Ove Bjørlo hos Rema 1000 Flisnes i et Facebook-innlegg på butikkens side. Der henvender han seg til bønder som sliter med å få tak i nok fôr i forbindelse med tørken.


På Sjøholt blir 240 mål bygg og havre meia ned og pakka i rundballar til kufôr til vinteren

Kornslått blir naudfôr

Også kornet på Sunnmøre blir naudfôr for å unngå nedslakting av dyr.

 

Onsdag kveld hadde innlegget allerede blitt delt over 60 ganger og ifølge NRK, som først skrev om saka, har flere bønder allerede meldt seg.

– Responsen har vært enorm i hele dag og det er vi veldig glade for, sier han. Det var onsdag morgen at han postet Facebook-innlegget.

– Vi er veldig glade for at vi kan bidra med det vi har til overs, sier Bjørlo til avisa. Idéen kom etter at mye mat måtte kastes, samtidig som den tørre sommeren har ført til fôrmangel.


Bønder ber om krisehjelp mot tørken

Bondeorganisasjonene ber regjeringen om en krisepakke for å berge mest mulig av norsk matforsyning. Landbruksministeren vil foreløpig ikke love ny hjelp.Bondelaget:

– Kan tene pengar på gras

Folk kan tene pengar på slåttemarkar som ikkje er i drift, meiner Bondelaget.