Styreleder i Rollon og en del av trenerteamet for klubbens G13-lag, Rolf Hansen, beskriver en kamp som ikke kan karakteriseres som en vanlig G13-kamp.

– Vi filma hele kampen, og det er en kamp som var ufattelig stygg og grisete, sier Hansen til Sunnmørsposten.

Det mest oppsiktsvekkende stod likevel en av Grues tilskuere for. Da en Grue-spiller ble utvist løp en mann inn på banen og slo til dommeren. Hendelsen ble fanget på video.

Her kan du se video av hendelsen.

– Det var det verste som skjedde i den kampen. I tillegg ble keeperen vår torpedert av knotter i hoftehøyde og karatespark, mens en forsvarsspiller ble løpt utover sidellinjen og tråkket på. Det var veldig ubehagelig, sier Hansen, og legger til at han er far til keeperen på laget.

Både dommer, Rollon og Grue rapporterte kampen inn til administrasjonen, og partene hadde hvert sitt møte med juryen.

– Det ble en kamp med voldsomme inntrykk. Vi kan ikke bare si at det er greit at dommeren blir slått ned og spillerne gristaklet med karatespark. Det har ingenting med fair play å gjøre, og det er uaktuelt å dra tilbake til en turnering, der spillerne ikke kan føle seg trygge med slike rabiate spillere, sier Hansen.

Skuffet: Rolf Hansen, styreleder i Rollon og med i teamet rundt Rollon G13, er skuffet over juryen i Norway Cup. Foto: Arkiv

– Tok tak i det

Lagleder for Grues lag, Trond Furuberg, beklager hendelsen med slaget på dommeren.

– Det var en tilskuere som kommer fra Grue-området, men ikke er tilknyttet laget som gjorde dette. Vi tok tak i dette med en gang og sa klart i fra til denne personen om at slikt gjør man ikke. Personen unnskyldte seg også til dommeren etter kampen. Slik tolerer vi ikke, forteller Furuberg.

Laglederen er derimot ikke enig i at kampen var grisete.

– Vårt synspunkt er at det ble en litt intens kamp, sånn det ofte er i sluttspill. Vi går inn i dueller, men jeg føler ikke at vi spiller stygt. Dommeren tok tak i det, og det ble straffet, blant annet med gult kort som gir fem minutter på sidelinjen og rødt kort. Det glei kanskje litt ut og ble noen seine taklinger, men vi har aldri fått klager på oppførselen på banen tidligere, sier Furuberg.

Beskylder Rollon

Selv er Grue lite imponert over oppførselen til de voksne rundt Rollon-laget.

– Det var et lag som holdt til på banen bak oss som tok kontakt med oss og ba oss rapportere Rollon for upassende oppførsel av foreldregruppa. De var veldig høylytte. En av foreldrene tok også en ball og kasta den i fjeset på en av våre spillere da det var innkast, påstår Furuberg.

– Jeg har ikke hørt noe om den hendelsen. At vi var høylytte stemmer, for dommeren tok jo ikke tak i kampen, så det kokte over, og det gikk en sikring varmt, men det var ikke ufint, jeg vil kalle det engasjement. Oppførselen til Grue på banen er umulig å bortforklare, sier Hansen.

Grue skal likevel gå i gjennom det som skjedde.

– Vi legger oss selvsagt langflate for det som skjedde med dommeren, og vi skal feie foran vår egen dør, men det synes jeg også Rollon burde gjøre, mener Furuberg.

Fikk bot

Utover på torsdagen etter at jurymøtene var over, ble Grue ilagt bot for hendelsen, noe som kan få konsekvenser for framtidig deltakelse. Like etter møtet var Hansen misfornøyd.

– Møte med juryen var intetsigende og skuffende. De vil ikke se kampvideoen vår, sier Hansen.

For ordens skyld tapte Rollon kampen 2-4 etter å ha ledet 2-0 i 16-delsfinalen i A-sluttspillet. Grue røk ut mot Skeid i åttedelsfinalen