Eivind Birkeland starta med tommelen ute i Ålesund. Nå har han kommet seg til Cannes i Frankrike.

Litt over 20 kilo fikk bli med på ryggen under den fire uker lange haiketuren gjennom Vest-Europa. Telt, primus, nudler og skateboard var blant det som ble prioritert da han starta eventyret med å haike seg til Portugal.

– Det var egentlig målet, men jeg merket underveis at 2–3 dagers pause mellom hver forflytning ble litt lite, så da stoppet jeg her, forteller Eivind på telefon fra Cannes. Der skal han bli til fram til neste onsdag, før han flyr hjem til Ålesund igjen. Da har han allerede haiket seg gjennom Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Nederland, Belgia og til slutt altså Frankrike.

Ville på eventyr

Ideen om å haike fikk han først i fjor. Da hadde han bestilt seg guttetur til Spania, men hadde to uker ferie først.

Skateboard: Evind har skata over 100 kilometer i løpet av haike-turen. Foto: Privat

– Jeg ville gjøre noe med litt spenning, og legge ut på eventyr. Så da haiket jeg ned til Spania, forteller Eivind som stiftet flere bekjentskap på vegen, og ble godt tatt imot i flere hjem. Det var disse opplevelsene som motiverte han til å ta tommelen i bruk også i år.

– Det er kjempegøy, sier Eivind, men innrømmer at det også er slitsomme dager.

– Fire uker er nok litt i overkant, sier han.

Mye folk

Han forteller at det ikke har vært problematisk og få skyss helt til Frankrike.

– Det meste jeg har ventet er vel tre timer. Folk er veldig gjestfrie og har lyst til å plukke opp folk. Spesielt i Belgia fikk jeg skyss nesten med en gang jeg rakk ut tommelen, forteller Eivind som i tillegg til å telte også har bodd på hostell.

– Hvis jeg vil oppholde meg inne i sentrum av byene har det vært greiest å bo slik. Der har jeg også møtt mye folk, forteller Eivind som har delt rom med både 13 og 11 stykk på de ulike hostellene.

– En fin måte å møte folk på. Jeg tilbrakte blant annet et par dager med en koselig kar fra England. Vi holder kontakten enda, sier Eivind som kan røpe at livet som haiker også byr på mye gåing, og ikke minst skateboarding.

– Jeg har skatet over 100 kilometer til sammen på turen. Minst! sier Eivind som ikke utelukker at det blir mer haiking.

– Jeg er usikker, men det blir nok fort noe lignende neste år også, fastslår Eivind.