Mange spaserende langs Skansekaia sperret opp øynene i går da de oppdaget luksusyachten «Forever One» liggende på innsiden av Skansekaia.

Den hvite og Coca-Cola-røde båten er 55 meter lang og 11 meter brei og registrert i George Town på Cayman Island.

Eieren Bruce Grossmann bor i Mexico og har i tillegg hus i Spania.

Faren starta Coca-Cola-tapperi i 1964 og da han døde i 1999 overtok Grossmann det som er Latin-Amerikas nest største colaprodusent og den tredje største i verden.

Bruce Grossmann er en av Mexicos rikeste forretningsmenn og har aksjer i ARCA Continental som selger Coca-Cola i Mexico, USA, Argentina, Ecuador og Peru.

Koster 40 millioner dollar

Båten har plass til åtte passasjerer og har et mannskap på 14. Toppfarten er 16 knop, men kan på 12 knop rekke 4.300 nautiske mil. Yachten ble levert fra ISA Yachts skipsverft i Ancona ved Italias østkyst i 2014.

Prisen da den ble levert var 40 millioner dollar, som tilsvarer rundt 330 millioner kroner.

Som regel er disse skutene eid av en riking, men kan leies hvis du har nok dollar på bok. «Forever One» er bygget for kun privat bruk og er ikke tilgjengelig for utleie.

Forrige båt eieren hadde, var en Mangusta 130 S på 40 meter med toppfart på 31 knop.

Fra Kaupanger

Den argentinske designeren Horacio Bozz har tegnet båten og italienske Studio Massari har ansvaret for innredningen.

Yachten kom fra Kaupanger i Sogn og hva som er neste havn, er ikke kjent i skrivende stund.

Spørsmålet om Bruce Grossmann og fruen Elsa er om bord i yachten, kommer til Vigra med eget fly eller har dratt, får vi vel neppe noe svar på. Men at båten er lekker med sin X-bow-lignende baug er det ingen tvil om.