I to uker bodde Beverly i Ramsvika sammen med datteren Caitlin Andrews og søsteren Susan Hansen McIntosh. Deretter dro de til Sandøya i to uker, for å lete etter slektningene sine.

Norgesturen er nemlig ikke tilfeldig. Besteforeldrene til Beverly og søsteren kommer fra egentlig fra Bø, men dro til Amerika som 18-åringer. Beverly starta å planlegge en Norgestur i år, men hadde god tid og målet var å komme seg hit i løpet av fem år. Men så fikk hun napp via homeexchange.com fortere enn ventet.

Hun har nemlig byttet hus med to norske familier denne sommeren, hvorav en av de er familien Ramselien Ekornås. Mens hun bodde i huset deres på Flisnes, flytta de inn i hjemmet hennes i North Carolina. Både hus og biler var inkludert i byttet, og for Beverly sin del fulgte også Ekornås si hytte i Valldalen med på utvekslingen.

Tilfeldigheter

Ettersom slekta er fra andre deler av Norge, var det tilfeldigheter som gjorde at Beverly endte opp i Ålesund.

– Det passet med hus-byttingen, så jeg gjorde research og fant ut at Ålesund var et utrolig vakkert sted, forteller Beverly som i ettertid er veldig glad for at hun endte opp nettopp her.

– Skjønnheten har overgått min villeste fantasi, og den kan egentlig ikke fanges skikkelig via de fine bildene på nettet, mener hun.

Ville gi noe tilbake

– Besteforeldrene mine elsket Norge, og derfor er en stolthet over å være norsk innprentet i meg, forteller Beverly som ville gi noe tilbake til Norge. Hun er nemlig en profesjonell konsertfiolinist.

– Jeg ville bidra med noe til stedet jeg besøkte, og endte opp med å spille i flere kirker i Ålesund, sier Beverly som spilte flere ganger i både Ålesund og Spjelkavik kirke. Under en av konsertene i Ålesund kirke kom foreldrene til Beate Ramselien Ekornås (eier av huset. journ.anm.) for å se Beverly spille.

– Det satt jeg pris på. De var nok nysgjerrige på hvem som bodde i huset til barnet deres, sier Beverly og legger til at det oppstår en relasjon når man bor i hverandres hus.

– Forholdet mitt til vertsfamilien er ypperlig. Vi snakket mye på mail før vi ble enig om å bytte med hverandre, sier Beverly og legger til at hun ble overbevist om at Ekornås ville vise respekt for hjemmet hennes.

– Selv om jeg nå ikke har møtt dem, føler jeg en viss kjærlighet for dem, etter å ha vært i deres hjem og nabolag i flere uker.

En følelse av hverdagen

Litt av grunnen til at Beverly valgte andres hus framfor hotell, skyldes de norske røttene.

– Å utforske et land ved å bo i noen andres hus, gir en mer personlig inntrykk av stedet, sier Beverly og legger til at hotell kan være beleilig, men at dette ikke var hensikten hennes med å komme til Norge.

– Jeg ville se om jeg kunne få et innblikk i hvordan det hadde vært å bo her, sier Beverly og legger til at husbytting heller ikke koster noe. Nå når oppholdet nærmer seg slutten, føler hun at hun kunne tilhørt i Norge.

– Norge er et vakkert land fylt med snille og gode mennesker, og nå når jeg drar føler jeg meg på en måte komplett. Stoltheten over å være norsk har jeg hatt siden barndommen, men nå er den stoltheten fylt med egne minner, sier Beverly som klarte å spore opp slektninger i Porsgrunn en dag før hjemreise.