Egentlig skulle den nye aktivitetsparken på Tueneset stå klar i juni, men etter gjentakende forsinkelser fra leverandøren av apparatene begynner det nå endelig å nærme seg åpning.

Onsdag inviterte Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL) Ålesund, Sula og Giske og voksenopplæringa til bli kjent-dag på Tueneset.

Trening for kvinner

I et nytt samarbeid skal nemlig aktørene gjennomføre organisert trening i aktivitetsparken hver onsdag. Første trening blir 29. august, og under hver økt vil det være fysioterapeut til stede. Parken vil være åpen for alle, men i skoletida på onsdager er den altså forbeholdt kvinner som tilhører voksenopplæringa.

– Menn har fotball, gymmen og masse aktiviteter. Damene lager mat, vasker hus og passer barn. Nå finnes det et tilbud til disse, og det er i skoletida. Yes! jubla Birte Olsen fra voksenopplæringa. Hun påpeker at kvinnene som skal være med er lite fysisk aktiv utenom det som inngår i hverdagen.

– De fleste har aldri vært borti organisert idrett før. For mange av dem handler det både om tid og penger, men det for noen er det også litt tabubelagt å drive fysisk aktivitet i kjønnsblanda rom. Dette er en gavepakke, sier Olsen.

Det er plass til rundt 15 kvinner i opplegget, men Roger Gudmundseth i LHL håper at de femten deltakerne vil inspirere andre til å delta.

– Vi satser på at det har synergieffekt. Parken står jo her uansett, så det er ingenting i vegen for å trimme til andre tidspunkt, sammen med andre som ikke deltar på onsdagene, sier Gudmundseth og legger til at de kaller parken for «Helsetrim i friluft».

Gleder seg

Det skal til slutt være 10 apparater tilgjengelig på Tueneset. Kibara Osman og Jian Hussein prøvde seg på et av de ferdige hindrene under introduksjonsdagen på onsdag.

– Det var veldig gøy! Nå skal vi bli sterkere. Sterke damer!, sier de entusiastiske jentene og strammer armene.

– Også er det bra at vi bare er damer, og ikke menn og barn. Barna kan bevege seg på skolen og i barnehagen, ler Osman.

Dersom været ikke skulle levere på trim-onsdagene blir det trening med strikk inne i gapahukene. Til vinteren flyttes treninga inn på Frivilligsentralen.

– Vi gleder oss masse, sier Osman og Hussein.

Onsdag samla over 100 personer fra LHL, Frivilligsentralen, og først om fremst voksenopplæringa seg, for å bli kjent med det nye opplegget med aktivitetspark på Tueneset. Foto: Staale Wattø