Person tatt i land - båt fikk slagside

En båt er funnet med slagside i Ålesund. Personen som var om bord er fysisk uskadd, men blir tatt med til lege for blodprøve og helsesjekk.

  Foto: marius simensen

  Foto: marius simensen

Sjarken hadde skader i baugen.  Foto: Stig Vågnes

Nyheter

Politiet melder kort tid etter midnatt at en person er tatt i land i Ålesund sentrum, etter at en båt har fått slagside.

Det pågår søk i havneområdet for å sjekke om flere personer kan være involvert.

– Det er ikke gjort flere funn, men søket pågår for fullt, sa Jon Rune Lillebø ved 110-sentralen til Sunnmørsposten klokka 00.26.

Redningsskøyta, Ålesund brannvesen og luftambulansen deltok i leiteaksjonen. Båten ble tatt hånd om ved Meierikaia og lenset.

Ifølge Lillebø er det snakk om en sjark på 30-40 fot.

– Vi søker i hele fjorden. Båten lå ikke til kai da den fikk slagside. Derfor søker vi i et større område, sa Lillebø.

Ståle Jamtli ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge fortalte at båten trolig har gått på noe før den kom til kai. En mann som var om bord i båten er tatt hånd om.

Avslutter søk

Sunnmørsposten skrev først at personen var hentet opp fra sjøen, men vedkommende befant seg om bord i båten.

– Det er litt usikkerhet knyttet til om det var flere om bord i båten. Vi har fått kontakt med en person som var om bord, og denne personen er tilsynelatende fysisk uskadd. Likevel har vi ikke fått helt klarhet i om vedkommende var aleine om bord da båten begynte å ta inn vann, sier operasjonsleder Arild Reite hos politiet.

Skal ta blodprøve

Personen er tatt med til legevakt for en sjekk.

– Det var folk på land som så båten. Båten har skade i front og personen om bord var våt og kald. Båten lå med slagside inntil kaia. Hvor den har gått på noe, er ikke klart. Den lå drivende og løs der, ved Meierikaia i Ålesund, sier Reite.

Klokka 01.30 tydet det meste på at personen var aleine om bord. Derfor er redningsmannskapene i ferd med å trappe ned søket i havnebassenget i Ålesund, bekrefter Hovedredningssentralen.

I arrest

Ifølge politiet var mannen som ble tatt i land fra båten beruset. Han ble i natt satt i arrest. Politiet melder at båten er påført skader, etter å ha kjørt i kaia. De bekrefter at mannen var aleine i båten.