400-meter finale i EM:

Nedtur for Warholm

Karsten Warholm ga alt, men endte desidert sist i EM-finalen fredag kveld.

Warholm endte sist i EM-finalen 400 meter i Berlin fredag kveld.  Foto: NTB/Scanpix

Nyheter

Klokka 21.14 holdt hele Ulsteinvik og friidretts-Norge pusten og krysset fingrene i et knapt minutt: Karsten Warholm løp nemlig for EM-gull i 400 meter-finalen.

Det var en spent Karsten Warholm som stilte til start i dagens 400 m-finale under EM i Berlin.

- Jeg har ikke noe å tape. Jeg skal feire i kveld uansett. Alle er invitert, sa 22-åringen fra Ulsteinvik optimistisk i det han ankom stadion.

Han innrømte at en seier sitter langt inne, spesielt med en knallhard 400 m hekk-finale i beina fra torsdag kveld.

- Det blir tøft, men jeg lover å gi alt, sa han til NRKs reporter før løpet.

Spent

Trener Leif Olav Alnes sa før løpet at oppvarmingen gikk bra, men at Karsten kjente selvsagt tre dager med tøffe løp i beina.

Selv om han vant 400 m hekk-finalen var Karsten Warholm ingen favoritt foran dagens finale. Han har den dårligste personlige rekorden av finalefeltet, men den fjerde beste tiden i år.

Britiske Matthew Hudson-Smith var storfavoritt. Han hadde også beste tid i semifinalen med 44,76 og har en personlig rekord på 44,48. Warholms personlige rekord er 44,87.

Løpet

Karsten så konsentrert ut i det han entret stadion med ei vannflaske i hånda. Ingen har vunnet både 400 meter hekk og flatt før. Han kan bli historisk.

Tenningsnivået er høyt før startskuddet går.

Karsten kom godt i gang, men Hudson-Smith åpnet raskere. Karsten faller etterhvert bakover i feltet. Han virker sliten og ender på sisteplass i finalen.

Sisteplass

46.68 er tiden Warholm klokkes inn på. Det er langt unna hans personlige rekord. Semifinaletiden ville ha holdt til sølv i dagens finale, men gårsdagens seier i 400-meter hekk tærte nok mer på kreftene enn vi trodde.

- Jeg var helt ødelagt. Jeg trodde at jeg hadde det, men all respekt til de andre løperne. I dag var jeg sliten og beklager til alle som trodde dette skulle gå bra. Jeg skal uansett feire gullet jeg fikk i går sammen med trener og familie nå i kveld, sier han til NRK etter løpet.

- I går hadde jeg min beste dag, men i dag gikk det ikke så bra. Men vet du, jeg koser meg. Vi prøver igjen neste år, sier han med et smil til tv-seerne.

Når den første skuffelsen har lagt seg tror vi de fleste er strålende fornøyd med Dimna-guttens innsats i dette Europamesterskapet.

- Det har vært et fantastisk EM for Karsten, sier trener Leif Olav Alnes.