Single menn drikker mye

En ny studie viser at én av tre single mannlige ansatte drikker for mye.

Faresonen: Mange single, unge menn er i faresonen når det kommer til alkohol. Foto: Knut Arne Aarset  Foto: Knut Arne Aarset

Nyheter

3. 571 ansatte i norske virksomheter svarte i studien på et spørreskjema utarbeidet av WHO. Det skriver Dagens Medisin. Det er unge, single og barnløse menn som har størst risiko for å drikke for mye.

Studien er publisert i BMC Public Health, og skjemaet er laget for å finne «risky drinkers». Dette vil si personer som står i fare for å få problemer med blant annet økonomi, jobben eller sosialt liv. Dagens medisin skriver videre at 11 prosent av arbeidstakerne var i faresonen.

– Aller mest vanlig var risikabel drikking blant menn uten barn – våre data viser at hele 33,5 prosent av dem er i faresonen, sier førsteforfatter og stipendiat i helsevitenskap, Mikkel Magnus Thørrisen, ved Oslo Met til Dagens Medisin.