Og valget falt på Ålesund. Sunnmørsposten møter dem søndag på Quality Hotel Waterfront, hvor de skal tilbringe totalt tre dager sammen med barna.

– Ikke mer enn tre dager ferie?

– Nei, det er nok. Vi må tilbake og jobbe, sier Asokumar Kailailmalainathan, som oftest kalles «Asok» med et stort smil.

For dem er ikke jobben en jobb. De prater med kundene hele dagen, og trives med arbeidet i nærbutikken. Nabolaget på Risløkka syntes imidlertid at de etter fem år uten ferie fortjente en pause. Etter en innsamling på Facebpook ble 35.600 kroner samlet inn for en ferietur til den hardtarbeidende familien.

– De sa at de ville sørge for at vi ble her lengre, og holdt oss friske. Men jeg har bestemt at vi skal bruke pengene til å ha en stor fest i parken foran butikken, sammen med hele nabolaget. Det er noe vi har lyst til å gjøre årlig, sier Asok.

Bekjente i Ålesund

Kristin Bjånes i Quality Hotel Waterfront i Ålesund leste om saken i VG, og så at paret ønsket å reise til Ålesund. Dermed tok hun kontakt og spanderte hotellopphold.

– Det setter vi stor pris på. Vi har vært på Fjellstua og tatt bilder, og barna har vært på overnatting med vennene sine her.

De kjenner nemlig Knut Lislegaard godt, som eier flere av Ålesunds Bunnpris-butikker. Det er hans barn som Asoks barn besøker.

– Han drev Bunnpris i Oslo før, og har hjulpet meg med med min butikk, forteller Asok.

Rørende

En liten ferie i høst til Frankrike planlegger de likevel. Men viktigst er arbeidet på nærbutikken, hvor Asok og kona jobber fra morgen til kveld hver eneste dag.

– Jeg har aldri opplevd noe sånt som en innsamlingsaksjon før. Jeg var helt sjokkert da jeg fikk overrukket diplomet. Kundene mine har et stort hjerte. De støtter meg og oss, og det er veldig rørende, sier Asok.

Butikken er åpen 364 dager i året, og er kun stengt på julaften. Naboene kommer innom butikken for en hyggelig samtale, og det har blitt mer som et møtested på Risløkka.

Mandag reiser de tilbake til Oslo for å fortsette å drive nærbutikken.