Møre og Romsdal Frp:

– Sylvi er et opplagt valg som ny nestleder i partiet

Møre og Romsdal Frp vedtok allerede i juni at de vil fremme Sylvi Listhaug som kandidat til nestleder ved neste årsmøte i Fremskrittspartiet.

Sylvi Listhaug lanseres av eget fylkeslag som ny nestleder i Frp.  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Frank Sve sier et samlet fylkeslag står bak Sylvi Listhaugs kandidatur.  Foto: Petter Sandvik

Nyheter

Det forteller gruppeleder Frank Sve (Frp) til Sunnmørsposten.

– Sylvi Listhaug er en åpenbar og kvalifisert kandidat til nestledervervet etter at Per Sandberg trakk seg. Hun er en utrolig dyktig og frittalende politiker med sterk støtte i grasrota. Hun er god på våre kjernesaker og har gått gradene, sier Frank Sve.

Mener Sylvi Listhaug bør overta som nestleder i Frp

Tidligere Frp-leder Carl I. Hagen mener det er klokt av Per Sandberg å trekke seg som fiskeriminister. Nå mener han Sylvi Listhaug bør overta vervet som nestleder i Frp.


Gruppelederen viser til hennes politiske erfaring og det faktum at hun nå sitter i Frps sentralstyre.

– Vi i Møre og Romsdal Frp er stolte av å fremme Sylvi Listhaugs kandidatur som ny nestleder. Som sagt tror jeg de fleste lokallag vil støtte dette forslaget.

– Årsmøtet er vel først i april/mai?

– Det stemmer. Vi vil nå spille inn for sentralstyret hennes kandidatur slik at en sette-nestleder, eller fungerende nestleder, vil kunne komme på plass tidlig i høst, sier Frank Sve.

Per Sandberg går av som nestleder i Fremskrittspartiet

Per Sandberg har gitt Fremskrittspartiet beskjed om at han går av som nestleder, i tillegg til at han trekker seg som fiskeriminister.


– Hva med Jon Georg Dale?

– Vi har det luksusproblemet at vi har mange dyktige politikere fra vårt fylke. Jon Georg er en av dem. Nå er det slik at det har vært vanlig at nestledervervet krever erfaring fra partiarbeid og sentralstyret. Sylvi sitter i sentralstyret nå og det var derfor et naturlig valg.

– Kandidaturet var enstemmig vedtatt i Møre og Romsdal Frp, legger Sve til.

Siv Jensen: Listhaug er en åpenbar nestlederkandidat

Frps partileder Siv Jensen mener stortingsrepresentant Sylvi Listhaug er en åpenbar kandidat når partiet nå skal se seg om etter en ny første nestleder.

Valgforsker mener Sandbergs avgang kan åpne for KrF

En regjering uten kontroversielle Frp-statsråder, kan gjøre borgerlig regjeringssamarbeid mer fristende for KrF, mener valgforsker Johannes Bergh.