Mener Sylvi Listhaug bør overta som nestleder i Frp

Tidligere Frp-leder Carl I. Hagen mener det er klokt av Per Sandberg å trekke seg som fiskeriminister. Nå mener han Sylvi Listhaug bør overta vervet som nestleder i Frp.

Carl I. Hagen mener Per Sandberg vil gjøre klokt i å trekke seg som fiskeriminister.   Foto: NTB Scanpix

Sylvi Listhaug (Frp) trakk seg i mars fra vervet som innvandringsminister .   Foto: NTB Scanpix

Nyheter

– Han hadde ingen annen utvei. Det begynte å bli et ganske kraftig opprør i partiet. Omsider har han handlet klokt, sier Carl I. Hagen til Aftenposten.

Aftenposten: Per Sandberg trekker seg i dag

Per Sandberg (Frp) trekker seg som fiskeriminister i dag, ifølge Aftenposten. Harald Tom Nesvik fra Ålesund pekes ut som aktuell erstatter.


NTB og en rekke andre medier får bekreftet at Sandberg vil trekke seg som fiskeriminister etter den mye omtalte Iran-saken. Sandberg har tidligere bekreftet overfor NTB at han ikke orienterte sitt eget departement eller Statsministerens kontor i forkant av sin Iran-ferie i sommer. Dermed har han brutt retningslinjene for statsråder.

Ålesunder Harald Tom Nesvik tar over som ny fiskeriminister. Carl I. Hagen tror heller ikke at Sandberg kan fortsette som nestleder i partiet.

– Det kan jeg veldig vanskelig se. Fordi alt det som nå har skjedd, har åpenbart vært til skade for partiet, sier Hagen til NTB.

Fiskeribladet: Harald Tom Nesvik (Frp) tar over som fiskeriminister

Fremskrittsparti-veteranen Harald Tom Nesvik tar over etter Per Sandberg som fiskeriminister, ifølge Fiskeribladet Fiskaren.


Mener Listhaug er en god kandidat

Til Dagbladet sier Hagen at det er sannsynlig at Per Sandberg også vil bli erstattet som nestleder i Fremskrittspartiet, senest ved landsmøtet til våren.

Når Dagbladet spør om Sylvi Listhaug i så fall er en god kandidat til å etterfølge Sandberg som nestleder, kommer svaret kontant:

– Ja!

Like etter klokka 13 ble det kjent at Sandberg også trekker seg som nestleder i partiet.

Nestleder siden 2006

– Det har vært opp- og nedturer, og jeg er stolt av å ha vært med på å bygge Fremskrittspartiet til et stort og sterkt parti. Nå er likevel tiden inne for å gå videre, gjøre noe annet og få mulighet til å bruke mer tid på privatlivet, sier Sandberg.

Han har vært nestleder siden 2006, samme år som Siv Jensen ble valgt til partileder. Etter å ha fått massiv kritikk etter Iran-ferien sammen med kjæresten Bahareh Letnes, valgte Sandberg mandag å gå av som fiskeriminister. Kort tid etter kom beskjeden om at han også trekker seg som nestleder i partiet.

Siv Jensen: Klok avgjørelse

Sandberg har vært stortingsrepresentant fra 1997 til 2017 og har ledet både Stortingets justiskomité og transportkomité.

– Per har vært viktig for Frp og regjeringen gjennom mange år. Han har gjort en formidabel innsats for partiet over mange år, og det blir et stort rom å fylle. Jeg mener likevel det er klokt at Per nå velger å gå av. Per er en av partiets mest erfarne rikspolitikere. Jeg vil takke for hans betydelige innsats for partiet over mange tiår, sier Jensen.

Hun møter pressen senere mandag i forbindelse med Sandbergs avgang.