Samboerparet fra Ålesund var blant de mange kundene, da Sunnmørsposten besøkte det store varesalget i storhallen ved Volsdalsneset.

Denne uken selges det der overskuddsmateriell fra det norske Forsvaret, samt fra flere andre NATO-land.

Spesialisert på videresalg

Drammensfirmaet Alfa Nordci AS har spesialisert seg på å handle fra militære overskuddslagre, og videresalg av produkter rundt om i landet.

Her kan man få kjøpt ryggsekker, feltstøvler, ullgensere og mye annet laget for et soldatliv i norsk klima.

I tillegg selges det militæreffekter fra andre land, og sivilt utstyr til friluftsliv.

– Vi starta salget her i Ålesund lørdag, og det går veldig bra, sier John Edvard Kristoffersen, ansvarlig selger da Sunnmørsposten er innom.

– Dette er svært populære produkter. Her er det god kvalitet til en god pris. I tillegg er det mange som føler stolthet over å bære plagg med det norske flagget på, sier Kristoffersen.

Firmaet har holdt på i mange år, og øker stadig omsetningen.

Slageren

Noe av det mest populære er feltstøvlene, også kalt M77. De koster litt under tusenlappen.

– Den optimale skoen. Disse har du lenge, ifølge selger Kristoffersen.

Han har vært i Forsvaret selv – og har god erfaring med mange av produktene han selger.

– Ellers går det mye i feltskjorter og -jakker med det norske flagget på. Og så ullsokkene da, de er veldig populære, sier Kristoffersen.

Det er mange menn som selv har vært i Forsvaret blant kundene. Og stadig flere damer, både med og uten erfaring fra soldatlivet.

– I gjennomsnitt handler kundene for 1.500-2.000 kroner. Det blir lett at man kjøper mer enn man hadde tenkt, sier Kristoffersen.

Klar for Jugendfest

– Jeg kunne ha kjøpt nesten alt her, jeg. Her er det så mye bra, sier Cecilie Eikrem (40) fra Ålesund – mens hun og samboeren Vidar Vika (44) prøver regnponchoer av den tøffe typen.

Paret liker friluftsliv og det er ikke første gang de er innom et slikt salg. Artiklene er slitesterke, rimelige og anvendelige, mener paret.

– Disse regnponchoene er noe annet enn de du får kjøpt på festivaler. Men kan like gjerne brukes der. Så nå er jeg klar for Jugendfest, flirer Cecilie.

Les også: Fremadstormende Ålesunder skal rappe på Jugendfest

Feltstøvelen til Forsvaret er en vinner. Om du tar litt vare på dem, så har du disse veldig lenge, sier selger John Edvard Kristoffersen, som fortsatt bruker sine fra førstegangstjenesten. Foto: Nils Harald Ånstad