Det sier leder i nominasjonskomiteen for nye Ålesund Frp, Atle Istad. Han understreker at dette er hans personlige oppfatning og at saka ikke har vært formelt diskutert i nomina-sjonsnemnda.

– Nesvik står fortsatt på førsteplassen på lista, men jeg lyver om jeg ikke innrømmer at vi nå ser etter andre alternativer.

– Så Nesvik har ikke trukket seg?

– Nei, det har han ikke. Men vi skjønner at det er noen skjær i sjøen her i forhold til det å drive valgkamp for å bli ordfører samtidig som du er fiskeriminister. Det går nok ikke, sier Istad.

Forslaget til Frp-liste til lokalvalget neste år, har akkurat vært ute på høring rundt i lokallagene i fylket. Fristen for å komme med innspill på navn gikk ut bare for noen dager siden.

Istad mener de har mange gode kandidater å velge mellom selv uten Nesvik på lista.

– Vi har Torbjørn Fylling fra Ørskog, Geir Stenseth fra Ålesund og Svein Harsjøen fra Haram. Jeg har registrert at noen har pekt på at Høyre har valgt en kandidat utenfor det som er dagens Ålesund kommune. Jeg mener vi må se stort på det. Nye Ålesund er hele den nye kommunen og det spiller da ikke noe stor rolle om en kommer fra ytre deler av kommunen eller den sørlige delen av den, sier Istad.

Jubel for Nesvik

Det er ikke tvil om at det var jubel i Ålesund Frp da det ble klart at Nesvik ville stille som ordførerkandidat. Partiet var strålende fornøyd med at de hadde fått en profilert kandidat fra selve Ålesund med stor Å. I tillegg til at de hadde fått en person som både ville skaffe partiet mange velgere, men som også ville matche Høyres ordførerkandidat på de fleste områder.

Men det var før Erna ringte. Istad mener de fortsatt har kandidater som gjør at en Frp-ordfører er like aktuelt som en Høyre-ordfører dersom de to partiet skulle vinne makten etter neste års valg.

– Vi var selvfølgelig veldig glad for at Harald ville stille. Men nå ønsker jeg han alt mulig godt i jobben som fiskeriminister. Jeg mener vi fortsatt har flere gode kandidater til vervet som ordfører i Ålesund etter valget neste år, sier Istad.

Leder i nominasjonskomiteen i Ålesund Frp, Atle Istad. Foto: Frp