– Det er viktig for oss å ønske studentene velkommen til Ålesund. Dette er første gang vi arrangerer en slik velkomstlunsj, men forhåpentligvis vil det bli en fast tradisjon, sier Christine Rørvik, kommunikasjonssjef i Ålesund kommune.

Torsdag dekkes det til lunsj i bystyresalen, med velkomsttale fra varaordføreren, musikkinnslag og øvrig program fra scenen.

Det er årets 1.000 nye studenter og deres faddere ved NTNU Ålesund som inviteres.

I tillegg til at studentene skal føle seg velkomne i byen, ønsker kommunen også å informere om blant annet helseordninger og kulturtilbud.

Undervegs skal studentene via mobiltelefonene sine få komme med umiddelbare tilbakemeldinger og si litt om sine forventninger til vertskommunen der de skal studere i årene fremover.

Ålesund kommune ser også muligheter i rekruttering av nye ansatte.

– Kanskje finne det framtidige arbeidstakere hos oss blant de nye studentene? Under lunsjen vil det bli intervju med noen av dagens ansatte framme på scenen, sier Rørvik.

Arrangementet skjer i samarbeid med de fadderansvarlige ved NTNU Ålesund.

– Det er kjempesvært at kommunen inviterer byens nye studenter til en slik velkomstlunsj. Da får kommunen vise hva den har å by på, samtidig som studentene opplever å bli sett av politikerne og administrasjonen, sier Mathias Dybvik, en av de fadderansvarlige. 22-åringen fra Herøy er selv tredjeårsstudent i byen.

Han sier at mye positivt har skjedd i utviklingen av Ålesund som studentby de siste par årene, og at en velkomstlunsj hos kommunen er nok et skritt i riktig retning.

– Jeg oppfordrer til at så mange som mulig av førsteårsstudentene deltar på denne. I etterkant blir det byvandring med Sindre Nakken, i regi av Bypatrioten, sier Dybvik.

Det vil bli satt opp egne busser fra campus til rådhuset i anledning arrangementet.

NTNU Ålesund har i disse dager selvsagt også egne aktiviteter for å ta godt imot de nye studentene. Blant starter Fadderfestivalen onsdag 15. august. Den varer helt fram til søndag 26. august. Da blir det også rikelig med muligheter til å bli kjent med byen, skolen og medstudenter.