De siste dagene har en del bileiere fått sure parkeringsbøter på 900 kroner, etter å ha parkert ulovlig på plasser der det vanligvis er tillatt å la bilen stå.

Både ved Korsatunnelen i Keiser Wilhelmsgate og i den nordlige del av Skansegata pågår det vegarbeid som gjør at en del p-plasser må vike.

Men mange bilførere følger ikke «all stans forbudt»-skiltene som er satt opp midlertidig.

– Jeg har brukt halve dagen på å spore opp bileiere som har feilparkert, slik at de skal unngå parkeringsbot. Men ikke før har du fått ringt én, før det kommer to nye, forteller Martin Hessen i kommunens VAP-avdeling, da i området langs Skansegata der kommunens folk holder på med arbeid.

Gata er blitt frest og skal asfalteres på nytt. Tirsdag ble det satt opp skilt. Torsdag skal arbeidet være unnagjort og p-plassene kan igjen brukes. I Keiser Wilhelmsgate er det innsnevring av gateløpet på grunn av gravearbeid i vegen mot Idunbygget. Også her setter folk ifra seg bilen der den ikke kan stå.

– Vi får stadig melding om busser som ikke kommer seg forbi feilparkerte biler der, opplyser Roar Salen, daglig leder i Ålesund parkering AS.

– Folk parkerer på gammel vane. Det virker som at mange ikke er i stand til å se skiltene, Det bør de lære seg, mener Salen.

Han opplyser at det er VAP-avdelingen i kommunen som har satt opp skiltene, og at p-selskapet kun skal håndheve forbudene. De har fått svært få klager fra folk som er blitt ilagt straffegebyr. Flere som har ringt Sunnmørsposten mener at p-forbudet ved Korsatunnelen er for dårlig merket.

– Skiltingen er godt synlig. Vi kan ikke sette skiltene lenger ut i gata, for da hindrer de trafikken, sier Martin Hessen.

Neste uke er det Matfestivalen, som vil gi nye midlertidige reguleringer i bysentrum.

– Byen har fått et stort hull i fjellet. Bruk det, hvis du ikke kan bruke den vanlige p-plassen, oppfordrer Hessen.

Sigrunn Thorseth (65) fra Skodje unngikk ei potensiell parkeringsbot da Sunnmørsposten gjorde henne oppmerksom på «all stans forbudt»-skiltet hun nettopp kjørte forbi i Skansegata.

– Jeg pleier å parkere her, og så skiltet. Men siden det sto andre biler her, så tenkte jeg ikke nok over det, medgir hun.

– Men da får jeg finne meg en annen plass, da. Takk for at du sa ifra.

Fast plass: Men denne dagen kunne Sigrunn Thorseth likevel ikke parkere i Skansegata. Foto: Lars Inge Skrede