Halvårsresultat Sparebanken Møre:

Bra første halvår for Sparebanken Møre

Sparebanken Møre økte resultatet etter skatt med 20 prosent i første halvår 2018, sammenlignet med samme periode i fjor.

Banksjef: Trond Lars Nydal er administrerende direktør i Sparebanken Møre.  Foto: Nils Harald Ånstad

Nyheter

Det forteller banken i ei pressemelding onsdag morgen.

Resultatet etter skatt første halvår var på 315 millioner kroner mot 261 millioner kroner i første halvår 2017. Også i andre kvartal i år leverte banken et betydelig bedre resultat enn samme periode i fjor.

– Vi er i positiv utvikling og opplever god vekst, økte inntekter og lave tap. Tallene viser også at fokuset vårt på kostnadseffektivitet gir gode resultater, sier adm. direktør Trond Lars Nydal i pressemeldinga.

God start for Sparebanken Møre

Sparebanken Møre har en god start på 2018. Banken melder om et overskudd før skatt som var 16 millioner kroner bedre enn samme periode i fjor.


Renter og Vipps-fusjon

Banken opplever økte renteinntekter («rentenetto») blant annet på grunn av økt utlånsvolum. Banken forventer likevel en noe lavere utlånsvekst i 2018 sammenlignet med veksttakten ved utgangen av 2017.

Fusjonen mellom Vipps, BankAxept og BankID Norge økte bankens resultat med om lag 10 millioner kroner i andre kvartal.

Omstilling

Direktøren peker mener resultatet er bra i en periode som er preget av omstilling.

– Vi driver lønnsomt og effektivt i en tid som preges av utvikling og omstilling. Vi investerer i både teknologi og kompetanse, og medarbeiderne våre viser en imponerende endringsvilje og -evne, sier Nydal i pressemeldinga.

Banken trekker også fram arbeidet de gjør som samfunnsaktør. Deriblant «Næringsteft» som er et stipend for næringsutvikling rettet mot gründere. Dette er et samarbeid med NTNU i Ålesund og kunnskapsparkene ÅKP, ProtoMore og Vindel.

Ny dør til støtteordning:

Fleire bedrifter vil omstille seg ved hjelp av forskarar

Fleire bedrifter i Møre og Romsdal driv nyskaping saman med forskarar. For å hjelpe fleire til å omstille seg, er det opna ei ny dør inn til støtteordningar.

Statsråden møtte gründere og studenter i Ålesund:

Næringsteft-vinnerne er i gang med produksjonen

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen møtte også gründere og studenter da han besøkte Ålesund tirsdag.