Sylvi Listhaug er klar for å bli nestleder

Har prioritert partigrasrota foran Stortinget

Sylvi Listhaug har prioritert Frp-grasrota foran møter i Stortinget. Nå er hun klar for å ta over som nestleder.

KLAR: Sylvi Listhaug er klar for jobben som ny nestleder i Frp. Fylkesleder Frank Sve er an av dem som har stått bak og ønsker Listhaug inn i partiledelsen. Landbruksminister Jon Georg Dale sier selv han ikke er kandidat nå.  

Nyheter

– Nå skal jeg jobbe for å bygge partiet og partiorganisasjonen fram mot valget neste år. Jeg ønsker å reise rundt i partiet og snakke med folk på grasrota, sier Listhaug til Sunnmørsposten.

Den jobben er hun allerede godt i gang med. I tiden etter at hun måtte gå av som justisminister og utover våren, valgte Listhaug bort en rekke møter i Stortinget på grunn av reiser rundt i partiets lokal- og fylkeslag.

VG skriver at Listhaug droppet sju av de 10 siste møtene i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget fordi hun var på reiser rundt i landet.

– Jeg garanterer deg at jeg kommer til å fortsette å prioritere grasrota i partiet og møte med velgere, uavhengig av om jeg blir nestleder eller ikke, sier hun til avisa.

Klar for å bli Frp-nestleder:

Sylvi Listhaug ser ikke for seg comeback i regjeringen

Listhaug er glad for å bli foreslått som ny nestleder i Frp, men hun ser ikke for seg noen snarlig comeback i regjeringen.


Lang ferie

Tilbake fra lang sommerferie på Sunnmøre, i USA og Sør-Afrika kan hun nå bli midlertidig utnevnt som ny nestleder fram til landsmøtet i mai neste år. Listhaug var i Sør-Afrika da hun fikk beskjeden om at Per Sandberg ikke bare trakk seg som fiskeriminister, men også gikk ut av vervet som nestleder i partiet.

Sentralstyret i partiet vil avgjøre om Listhaug midlertidig blir gjort til nestleder.

– Frp har vært en stor del av mitt liv i 20 år og jeg er motivert til å gjøre en innsats som nestleder om landsmøtet ønsker det. Jeg håper jeg får tilliten til å bli valgt. Hvis jeg blir det, skal jeg gjøre en best mulig jobb, sier Listhaug.

Siv Jensen: – Listhaug er en åpenbar nestlederkandidat

Frps partileder Siv Jensen mener stortingsrepresentant Sylvi Listhaug er en åpenbar kandidat når partiet nå skal se seg om etter en ny første nestleder.


Klar for jobben

Og bekrefter at hun stiller seg til disposisjon for partiet, som de heter på politikerspråket.

– Det har skjedd mye nå. Dersom det er slik at sentralstyret i partiet ønsker at jeg går inn som ny nestleder, så stiller jeg meg til disposisjon. Sentralstyret skal drøfte dette i september. Om jeg midlertidig går inn som nestleder nå, er det uansett landsmøtet til våren som suverent bestemmer hvem som skal velges, understreker hun.

Men allerede i juni, lenge før Sandberg-saka dukket opp, sa hun ja til at Møre og Romsdal Frp kunne fremme henne som kandidat som nestleder på det kommende landsmøtet.

– Jeg ble forespurt av fylkeslaget om det var aktuelt og jeg svarte da ja til å stille om partiet ønsket det, forklarer hun.


Kommentar

Drømmejobben

Harald T. Nesvik (Frp) har lenge gått med en statsråd i magen. Nå får han drømmejobben.


Ikke regjering

FERDIG: Per Sandberg forsvant med bulder og brak ut av regjeringen og partiet.  

Listhaug er glad for å bli foreslått som ny nestleder i Frp, men hun ser ikke for seg noen snarlig comeback i regjeringen. Hun mener Per Sandberg valgte riktig da han gikk av som statsråd.

– Det var helt riktig av Per å trekke seg, men jeg har kjent han godt i mange år og det er underlig at han ikke lenger er en del av partiet.

– Hvilke enkelthendelse mener du gjorde at han ikke hadde noe valg og måtte gå?

– At han møtte opp på feiringen av innføringen av den iranske revolusjonen, skapte sterke reaksjoner i partiet, sier Listhaug.

TV 2-sjefen frykter ikke Sandbergs advokater

Verken NRK eller TV 2 har fått mer informasjon om tidligere fiskeriminister Per Sandbergs varslede rettsforfølgelse av dem.


Dale nei

Landbruksminister Jon Georg Dale blir også sett på som en framtidige lederskikkelse i partiet. Han sier nå at det er riktig å velge Listhaug som ny nest-leder.

– Jeg tror Sylvi Listhaug vil gjøre en fantastisk jobb, sier han til Radio Norge.

Partiets sentralstyre skal i september ta avgjørelsen om det skal suppleres inn en nestleder før neste års landsmøte. Dale mener det er naturlig at nestlederen sitter i sentralstyret.

– Nestlederen bør velges blant sentralstyret. Der sitter Sylvi og der sitter ikke jeg, sier han.

Kommentar:

«Har makt over vårt daglige brød»

Mat-Norge styres nå fra Møre og Romsdal. Ved enden av matbordet sitter Fremskrittspartiets mektigste politikere; Jon Georg Dale og den nye fiskeriministeren Harald Tom Nesvik.