Klar for å bli Frp-nestleder:

Sylvi Listhaug ser ikke for seg comeback i regjeringen

Listhaug er glad for å bli foreslått som ny nestleder i Frp, men hun ser ikke for seg noen snarlig comeback i regjeringen.

Sylvi Listhaug er klar for å bli nestleder i Frp om partiet vil ha henne. 

Nyheter

– Nå skal jeg jobbe for å bygge partiet og partiorganisasjonen fram mot valget nest år. Jeg ønsker reise rundt i partiet og snakke med folk på grasrota, sier Listhaug til Sunnmørsposten.

– Frp har vært en stor del av mitt liv i 20 år og jeg er motivert til å gjøre en innsats også videre, som nestleder om landsmøtet ønsker det. Jeg håper jeg får tilliten til å bli valgt. Hvis jeg blir det, skal jeg gjøre en best mulig jobb, sier Sylvi Listhaug.

Nestledervervet i Frp:

Sylvi Listhaug sier ja til å overta

Sylvi Listhaug tar gjerne over nestledervervet etter Per Sandberg om sentralstyret vil. Det sier hun til Dagbladet.


Stiller seg til disposisjon

Tilbake fra lang sommerferie på Sunnmøre, i USA og Sør-Afrika kan hun nå bli midlertidig utnevnt som ny nestleder fram til landsmøtet i mai neste år. Listhaug var i Sør-Afrika da hun fikk beskjeden om at Per Sandberg ikke bare trakk seg som fiskeriminister, men også gikk ut av vervet som nestleder i partiet.

– Det har skjedd mye nå. Dersom det er slik at sentralstyret i partiet ønsker at jeg går inn som ny nestleder, så stiller jeg meg til disposisjon. Sentralstyret skal drøfte dette i september. Om jeg midlertidig går inn som nestleder nå, er det uansett landsmøtet til våren som suverent bestemmer hvem som skal velges, sier Listhaug.

Siv Jensen: – Listhaug er en åpenbar nestlederkandidat

Frps partileder Siv Jensen mener stortingsrepresentant Sylvi Listhaug er en åpenbar kandidat når partiet nå skal se seg om etter en ny første nestleder.


Men allerede i juni, lenge før Sandberg-saken dukket opp, sa hun ja til at Møre og Romsdal Frp kunne fremme henne som kandidat som nestleder på det kommende landsmøtet.

– Jeg ble forespurt av fylkeslaget om det var aktuelt og jeg svarte da ja til å stille om partiet ønsket det.

Riktig av Sandberg

Hun mener Per Sandberg etterhvert kom i en situasjon som gjorde at han ikke hadde annet valg enn å gå av som statsråd.

– Det var helt riktig av Per å trekke seg, men jeg har kjent han godt i mange år og det er underlig at han ikke lenger er en del av partiet.

Valgforsker mener Sandbergs avgang kan åpne for KrF

En regjering uten kontroversielle Frp-statsråder, kan gjøre borgerlig regjeringssamarbeid mer fristende for KrF, mener valgforsker Johannes Bergh.


– Hvilke enkelthendelse mener du gjorde at han ikke hadde noe valg og måtte gå?

– At han møtte opp på feiringen av innføringen av den iranske revolusjon skapte sterke reaksjoner i partiet, sier Listhaug.

Dale sier nei

Landbruksminister Jon Georg Dale sier til Radio Norge at han mener det ikke er naturlig for ham å bli nestleder i Fremskrittspartiet nå.

– Jeg tror Sylvi Listhaug vil gjøre en fantastisk jobb, sier han til radiokanalen.

Partiets sentralstyre skal i september ta avgjørelsen om det skal suppleres inn en nestleder før neste års landsmøte. Dale mener det er naturlig at nestlederen sitter i sentralstyret.

– Nestlederen bør velges blant sentralstyret. Der sitter Sylvi og der sitter ikke jeg, sier han.