Møre og Romsdal politidistrikt meldte på Twitter klokka 02.56 at nødetatene rykte ut etter melding om røykutvikling fra en enebolig på Dyrkorn.

Det ble snart klart at det var overtenning i huset. Politiet var i kontakt med huseier som bekreftet at det ikke var andre personer i huset.

Klokka 04.40 meldte politiet at brannen var under kontroll, men huset var ikke mulig å berge, kun murene står igjen, ifølge en twittermelding fra politiet. Ei campingvogn som sto i umiddelbar nærhet av huset brant også ned.

Kraftig brann

Politiets operasjonsleder Erik Mikalsen sier til Sunnmørsposten i 06.30-tida at det er for tidlig å si noe om brannårsaken.

- Vi skal i gang med undersøkelser og etterforskning så snart den høye temperaturen på brannstedet gir seg. Det er ikke sikkert det skjer i dag, sier han.

Brannvesenet holdt da fortsatt på med etterslokking, etter det som var en kraftig brann. Huset ble raskt overtent.

- Vi fikk melding om røykutvikling, men da brannvesenet kom til stedet var huset allerede overtent, sier Mikalsen.

Ingen personer skadd

Det var ingen personer i huset da det begynte å brenne. Huseier sov i campingvogna som sto ved huset. Han ble vekket av hunden sin.

- Det var kun huseier og noen hunder og katter på stedet, alle kom fra brannen uten fysiske skader, sier operasjonsleder Mikalsen.