Enebolig brant ned i Stordal - huseier ble vekket av hund

Ingen ble skadd, men både enebolig og campingvogn brant ned på Dyrkorn i Stordal natt til torsdag.
Nyheter

Møre og Romsdal politidistrikt meldte på Twitter klokka 02.56 at nødetatene rykte ut etter melding om røykutvikling fra en enebolig på Dyrkorn.

Det ble snart klart at det var overtenning i huset. Politiet var i kontakt med huseier som bekreftet at det ikke var andre personer i huset.

Klokka 04.40 meldte politiet at brannen var under kontroll, men huset var ikke mulig å berge, kun murene står igjen, ifølge en twittermelding fra politiet. Ei campingvogn som sto i umiddelbar nærhet av huset brant også ned.

Kraftig brann

Politiets operasjonsleder Erik Mikalsen sier til Sunnmørsposten i 06.30-tida at det er for tidlig å si noe om brannårsaken.

- Vi skal i gang med undersøkelser og etterforskning så snart den høye temperaturen på brannstedet gir seg. Det er ikke sikkert det skjer i dag, sier han.

Brannvesenet holdt da fortsatt på med etterslokking, etter det som var en kraftig brann. Huset ble raskt overtent.

- Vi fikk melding om røykutvikling, men da brannvesenet kom til stedet var huset allerede overtent, sier Mikalsen.

Ingen personer skadd

Det var ingen personer i huset da det begynte å brenne. Huseier sov i campingvogna som sto ved huset. Han ble vekket av hunden sin.

- Det var kun huseier og noen hunder og katter på stedet, alle kom fra brannen uten fysiske skader, sier operasjonsleder Mikalsen.