– Folk sier jeg er litt sprø som gjør dette, men de synes det er kult også, sier 31-åringen fra Arendal.

Nå står vogna på parkeringsplassen til NTNU i Ålesund - enn så lenge.

– Jeg ser på ulike muligheter for hvor jeg kan stå med vogna. Folk har meldt seg, men jeg har ikke kommet til noen konklusjon enda, sier han, og påpeker at han gjerne vil ha flere henvendelser.

Idéen om å bygge et hus på hjul kom til ham da han var på en backpacker-tur til New Zealand. Der var denne typen hjem ikke så uvanlig som det er i Norge. I tillegg har han alltid vært interessert i alternative bomuligheter, som for eksempel husbåt.

– Jeg hadde snakket om det lenge, og i 2016 begynte jeg prosessen. Men i byggetid har jeg brukt omtrent seks måneder. Målet var å bli ferdig til skolestart, men det gjenstår fortsatt to uker med arbeid for å få interiøret klart, forteller Steffen.

Som et vanlig hus

Minihuset skal bli fullt utstyrt med kjøkken, en sittegruppe med plass til seks personer, og et bord som kan justeres til bruk som både kaffebord og skrivebord. På den andre siden av vogna blir det soverom i nederste etasje, mens det blir bad over. På badet har han fått på plass en kompost-do, men han vil trenge rørleggere til å hjelpe ham med dusjen. Ellers har han gjort alt arbeidet selv.

Totalt er bruksarealet i vogna på rundt 20 kvadratmeter, og han ønsker at den skal fungere på et miljøvennlig vis.

Han medgir at det har vært en bratt læringskurve. Fra før av hadde han bare bygget fuglekasser.

Drømmer om fjordutsikt

Han har nå akkurat begynt på en bachelorgrad for å bli dataingeniør, og planlegger å bo i vogna gjennom hele studiet. Naturen på Sunnmøre var noe av det som trakk Steffen til Ålesund.

– Drømmen er å våkne opp og kunne se fjordene fra vinduet, sier han og smiler.

Mens Steffen prater med Sunnmørsposten, kommer studieprogramleder for nautikk, Arnt Myrheim-Holm, og roser idéen.

– Dette er et eksempel på innovasjon og entreprenørskap, og det han har gjort er enestående. Det er slikt vi er opptatt av på NTNU, sier han.

Det gjenstår fortsatt to uker med arbeid for å få interiøret i vogna i stand. Her skal det bli kjøkken og en sittegruppe med plass til seks personer. Foto: Maria Finnøy Fagervoll
Badet, med kompost-toalett, som heller ikke er ferdig ennå. Alt arbeidet har Steffen gjort selv, men på badet vil han trenge hjelp av rørleggere for å få dusjen i stand. Foto: Maria Finnøy Fagervoll