Vil sette fylket på kartet for internasjonale sykkelturister

Fjord Norge og lokale reiselivsaktører etablerer ny sykkelrute i Møre og Romsdal, The Classic Fjord Tour, der turister kan sykle gjennom blant annet Hjørundfjorden, Norangsdalen, Geiranger og Trollstigen.

Trollstigen: The Classic Fjord Tour vil ta sykkelturister innom destinasjoner som Trollstigen, Dalsnibba og Hjørundfjorden.  Foto: Magnus Roaldset/fjordnorway

Nyheter

Norge og Vestlandet er et ettertraktet område for opplevelsesturisme i naturen, blant annet for fisking og fjellturer. Men for internasjonal sykkelturisme, en av de mest populære ferieformene for aktive turister, har vi et stykke å gå her til lands. Fjord Norge, ved Asgeir Blindheim, forteller i en pressemelding at det er noe de ønsker å gjøre noe med.

600 kilometer krevende sykling

Målet til Fjord Norge er at de skal få løftet frem sykkelruter med internasjonalt nedslagsfelt til hvert av de fire fjordfylkene. Her i Møre og Romsdal har de utviklet en 600 kilometer lang sykkeltrase, der man kan starte enten i Ålesund, Molde eller Kristiansund, og da være innom steder som Hjørundfjorden, Valldalen, Trollstigen, Ørnevegen, Dalsnibba, Atlanterhavsvegen og Romsdalen. De skriver videre i pressemeldingen at dette vil være en «krevende tur som har alt en kresen aktiv syklist krever for å få på sin "bucket list"».

I mai ble det gjennomført en testtur av løypa med profesjonelle syklister, og i september skal ideen presenteres for internasjonal sykkelpresse.

Testturen ble også filmet, og den filmen kan du se her.