Det var lange køer allerede før dørene åpnet klokka 18.00. Mange hadde trolig stått i ganske mange timer for å få en god plass til A-ha entret scenen. Men også mange unge som gledet seg til blant annet Alan Walker, hadde møtt opp tidlig.

Da Natalie Sandtorv entret scenen som første artist klokka 18.30, var det rolig stemning og folk sto og hørte på musikken. Dette endret seg drastisk da Staysman og Lass spilte klokka 19.10. Med konfetti, flammer og heftig bass fikk de med seg publikum til en real dansefest.

Stor pågang

Flere tipsere meldte om uvanlig lange køer for å komme inn på Color Line Stadion ved 20-tida.

– Det er veldig mange som kommer samtidig, flere enn normalt. Det er makskapasitet på innslippet, men det jobbes med å få en raskere løsning, skriver pressesjef Terje Erstad i en SMS til Sunnmørsposten.

– Køa er latterlig lang. Den går forbi Sparebanken Møre Arena. Jeg ser ikke enden og det er flere som klager på organiseringen, sier Sunnmørspostens reporter på stedet klokka 20.30.

Gikk glipp av konserter

Hanne Ristesund og Charlotte Bruland har stått lenge i køa. De har allerede mista Astrid S sin opptreden.

– Men vi håper å få med oss a-ha, sier de to.

Begge reagerer på planleggingen, særlig med tanke på at Momentium har drevet Jugendfest i 10 år.

– Før har køa brukt å være til rundkjøringa, men i år er den svært lang. Det burde vært et bedre system, konstaterer de.

Arrangøren beklager

– Vi har reist hjem fra konsert. Det var ikke håp om å komme inn til a-ha, skriver en frustrert tipser til Sunnmørsposten.

– Vi beklager på det sterkeste at folk måtte vente så lenge i kø. Vi burde ha løst dette på en bedre måte, sier Ante Giskeødegård til NRK.