Med norsk og israelsk flagg, banner med påskrifter som «Vi ønsker å være et folk som ydmyker oss ovenfor Gud», «Jesus vil helbrede deg» og «La barna lære om Jesus i barnehage og skole» møtte rundt 40 personer fra ulike menigheter opp på rådhusplassen i Ålesund, da Sunnmørsposten var på stedet. Her started de sin Jesus-marsj, som etter endt marsjering stoppet ved Korsatunnelen der det ble holdt appeller og servert gratis nystekte vafler og kaffi.

Morten Abrahamsen som er leder for Ålesund Gatemisjon, arrangøren av marsjen, forteller i en telefon til Sunnmørsposten at etter en opptelling på St. Olavs plass var det rundt 60 deltagere til sammen.

– Gud hater synden, ikke synderen

En av de som hadde tatt turen for å bli med på marsjen var pastor i Nytt Livs Menighet i Ørsta, Hans Reite. Han var veldig fornøyd med oppmøtet.

– Vår velstand har ført til at synden har blitt mer og mer godkjent i samfunnet, forteller han til Sunnmørsposten.

– Vi ønsker å vinne Sunnmøre tilbake for Gud.

Selv om arrangementet ikke er et motarrangement mot Pride-paraden som vil arrangeres om to uker, mener Reite at det er en motpol.

– Pride handler om stolthet, vi ønsker å vise ydmykhet, forteller han, og presiserer at Gud ikke hater de homofile.

– Gud elsker alle, også de homofile, men han tåler ikke synd, og det er det som er poenget. Å få folk vekk fra en syndig livsstil.