Det vedtok formannskapet mot to stemmer. Ålesund sentrumsforening har søkt om støtte. I søknaden viste sentrumsleder Moniva Molvær til at formannskapet tidligere i år vedtok å bevilge 150.000 kroner til terrengsykkelrittet Nordic Escape, med penger fra posten Utviklingsmidler. Dette sykkelløpet er avlyst.

Mange festivaler – få midler

Rådmann Liv Stette hadde på sin side innstilt på å bevilge Pride 15.000 kroner, med penger fra formannskapets reservepost. Stette påpekte at sykkelrittet var en annen type arrangement, som fikk midler fra en annen post. Når det gjelder festivalstøtte, har formannskapet allerede hatt flere saker oppe, senest på møte i juni, da hele det tilgjengelige beløpet ble fordelt.

– På tide å gå foran

– Som kommune er vi ikke blant dem som har gått først på dette området, kanskje er det tid for det nå, sa ordfører Eva Vinje Aurdal (Ap). Sjøl om hun var glad for å ha en rådmann som tegner de prinsippielle verdiene, mente hun at noen ting er viktigere enn det prinsippielle, sa hun videre. Aurdal oppfordra formannskapet til å være modige.