Danny Tabbara har bodd i Ytre Hessen i ti år, tvers overfor Hessa skole. Nå tar han opp problemet med manglende trafikksikkerhet i gata der han bor, i et åpent brev til Hessa, Skarbøvik og Aspøy bydelsutvalg som hadde møte i går.

«Det føles ikke trygt å ferdes langs vegbanen, og vi ser ofte situasjoner som fort kunne hatt tragiske konsekvenser», står det i brevet, som er signert av 15 beboere i området.

Full fart i 30-sone

– Jeg opplever trafikken i gata som så farlig at jeg ikke tør å slippe mine egne barn ut i hagen for å leke, i redsel for at de skal løpe etter en ball eller på andre måter komme seg ut i vegbanen, sier Danny Tabbara.

– Det har de siste årene blitt mer trafikk i gata, og mange kjører styggere enn før, er min erfaring. Mange parkerer ulovlig i vegbanen før de går på Sukkertoppen. At skiltet nå viser 30-sone, og ikke 50-sone som før, er det få som ser, eller vil se, sier Tabbara.

I brevet skisserer han og naboene følgende forslag til fartsdempende minimumsløsning, i påvente av en framtidig, større oppgradering av vegen:

Tre opphøyde overgangsfelt i rundkjøringen, for å få ned farten før 30-sonen.

Opphøyd overgangsfelt etter skolen, i 30-sonen ved busstoppet, for å få ned farten til bilene som kommer fra Stavnesvegen.

To-tre fartsdumper i 30-sonen mellom Ytre Hessen 6 og 12, eventuelt til starten av Sukkertoppvegen, for å gjøre det vanskelig å kjøre fort rundt skolen og forbi beboernes oppkjørsler, som går rett ut i vegen.

Saka tas videre

Manglende trafikksikkerhet ved Hessa skole har vært et tilbakevendende tema i mange år. Hans Remmen, leder av bydelsutvalget som har mottatt brevet, har selv vært engasjert i saka før. Han bor i gata, to hus bortenfor Danny Tabbara.

– Det er fint å få nye innspill og fint at nye navn engasjerer seg. Bydelsutvalget vil komme med en uttalelse, og ta disse konkrete forslagene om fartsdemping videre til kommunen.

At trafikkproblemet har vært oppe før, betyr ikke at det ikke bør løftes fram på nytt, så lenge problemet ikke er løst. Nå er et nytt skoleår i gang for 360 Hessa-elever som ikke har tid til å vente i årevis på sikrere skoleveg, sier Remmen.