Reiten skriver i en mail til Sunnmørsposten at han tror det at mange velgere oppfatter mangel på tydelighet i partiets familiepolitikk, er en av grunnene til at oppslutningen stuper i Møre og Romsdal.

– Velgerne i Møre og Romsdal er verdikonservative og har en klar oppfatning av at ekteskapet er mellom mann og kvinne. Jeg tror at mange velgere mener at vi har blitt for utydelige på dette, sier Reiten.

Hva som er årsakene til at velgerne ikke oppfatter hva som er KrFs familiepolitikk, vil ikke Reiten si noe om.

– Jeg har ikke ytterligere kommentarer til dette, sier Reiten.

Internt i partiet er stemningen svært spent etter at partiets familiepolitiske talsperson, Geir Jørgen Bekkevold, viet to kvinner der KrFs egen kommunikasjonssjef var en av dem.

– Den saka vil jeg ikke kommentere. Hva jeg mener om dette tar jeg internt, sier Reiten.

Fylkesleder Randi Walderhaug Frisvoll vil heller ikke kommentere denne konkrete saka, men opplyser at etter at dette ble kjent har fylkespartiet fått fire utmeldelser, mens to personer har meldt seg inn.

På meningsmålingen Sunnmørsposten publiserte tirsdag fikk KrF en oppslutning på fire prosent. Det er en halvering av oppslutningen siden lokalvalget i 2015.

På landsstyremøtet i slutten av september har KrF en ambisjon om å foreta et vegvalg for partiet. Da venter mange at de avklarer om de skal gå inn i regjeringen, eller om det i en eller annen form skal ha et samarbeid med den rødgrønne siden.