– I forrige uke var det inspeksjon. Klatrere har gått gjennom berget og merket med oransje. Nå skal vi sikre området slik at det blir trygt både for de som skal jobbe og bygge, og de som skal bo her etterpå, sier Roger Woldstad, formann i Implenia Norge.

De er hyra inn av Brødrene Jangaard og Ålesund kommune for å sikre fjellet bak Nørvøy skole og bak tomta der det skal komme både badeland og boligblokker.

Dermed er steg en av forberedelsene i gang.

Bakgrunn: Må bygge høyere og lengre fangnett bak badelandblokker

Fanggjerde

Bak gymsalen er det spor av tidligere steinsprang.

– Det er hull i veggen, og ligger steiner i nettet som er både en halvmeter tjukke og brede, så gjerdet har jo gjort jobben sin, sier Wolstad og peker opp i fjellsida. Her har arbeidsfolk inspisert og fjerna løse steiner. De har også identifisert flere punkter der en må vurdere ytterligere tiltak.

– Du må ikke krisemaksimere det, nå da. Vi har merka noen punkter der en geolog skal vurdere ytterligere, sier Wolstad.

Sikrer området: Implenia Norge skal sikre fjellsida bak det nye badelandet. Her er formann Roger Wolstad.

Nå skal de ta ned det eksisterende gjerdet, fjerne skog og bygge nytt rassikringsgjerde.

Byggestart i høst

Kontrakten mellom Ålesund kommune og Brødrene Jangaard blei underskrevet i mai. Prisen for tomtekjøpet er en krone. I sommer var kontrakten med totalentreprenør Veidekke på 440 millioner kroner i boks. Nå er det ingen veg tilbake.

– Forutsatt at vi får rammetillatelse starter vi med å rive Stallane og gymsalen i oktober, og grunnarbeidet løpende deretter, sier Vidar Helland i Veidekke. Går alt etter planen blir det byggestart 1. november. Bygget skal stå ferdig innen januar 2021.

Det blir en stor jobb for Veidekke, som har utvikla prosjektet i samspill med Brødrene Jangaard og Invit arkitekter.