Gondolbanen i Loen får konkurranse

Planene om en gondolbane fra Åndalsnes opp til fjellet Nesaksla har versert i 40 år. Nå ser det ut til å løsne, skriver Romsdals Budstikke.

GONDOL: Åndalsnes vil bygge en gondol lik den i Loen. 

Nyheter

– Målet er at vi til reiselivssommeren 2022 kan ha pendelbanen til Nesaksla ferdig, sier Oddbjørn Vassli som er daglig leder i selskapet Romsdalen AS. Det er dette selskapet som foretar alle undersøkelser og forberedelser. Selskapet har nå laget forretningsplan for pendelbanen på Åndalsnes.

– Banen blir en pendelbane, nokså lik den som er bygget i Loen. Pendelbane vil si at det blir to vogner. Når ei vogn går opp til fjelltoppen, går den andre vogna ned. Hver vogn har kapasitet til oppimot 50 personer, forklarer Vassli.

Prosjektet har ei kostnadsramme på 300 millioner kroner.