Meteorologene varsler sommertemperaturer over hele landet

Høgere temperaturer også på Nordvestlandet.

VARME I VENTE: Meteorologene varsler sommertemperaturer over hele landet onsdag.  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Nyheter

– Vi kan vente oss temperaturer rundt 20 og 22 grader over hele landet onsdag, sier vakthavende meteorolog Ida Fossli til NTB.

Også i Nordfjord og på Sunnmøre blir det stigende temperaturer, bekrefter meteorolog Frode Hassel ved Vervarslinga på Vestlandet til Sunnmørsposten.

– Fra onsdag kan det bli temperaturer opp omt 17-18 grader i Ålesunds-området. Det blir sønnavind og altså varmere. Men det er også meldt tilskyende og regn onsdag ettermiddag og kveld. Og da vil temperaturen gå ned igjen, forteller Hessen.

Kan bli fint i helga

Deretter vil det bli skiftende vær utover i uka, før et høgtrykk nærmer seg fram mot helga.

– Fredagen og søndagen ser ut til å bli de fineste dagene, slik det ser ut nå. Da blir det høgere temperaturer igjen, og det er også muligheter for en del sol, forteller Hessen.

Natt til tirsdag var det minusgrader flere steder i Nord-Norge, og ved Karasjok i Finnmark ble det målt to minusgrader. Finnmark vil imidlertid få det beste finværet kommende torsdag. Også ved Østafjells er det varslet høye temperaturer.