En 30 år gammel mann er tiltalt etter straffelovens paragraf 275, for å ha drept en annen, etter drapet på Brunholmen i Ålesund sentrum i vinter.

Saka skal opp i Sunnmøre tingrett 1. oktober, og det er satt av fem dager.

Det var NRK som først meldte om tiltalen.

Det er en kort tiltale som statsadvokaten har tatt ut. Mannen er tiltalt etter straffelovens paragraf 275, for forsettlig drap. Det er i tråd med politiets innstilling, opplyser politiadvokat Inger Myklebust Ferstad til Sunnmørsposten.

Mannens forsvarer, Reidar Andresen, har tidligere uttalt til Sunnmørsposten at mannen mener hendelsen skjedde i selvforsvar etter et basketak mellom flere personer. Andresen vil ikke kommentere tiltalen etter at den ble klar tirsdag ettermiddag.

Drept på åpen gate

Mandag 26. februar ble en mann drept på åpen gate i Ålesund sentrum. Det var 29 år gamle Robin Andre Svendsen fra Fræna som ble drept. Svendsen døde etter å ha blitt stukket med kniv på gata utenfor Scandic Hotel Ålesund på Brunholmen i Ålesund sentrum.

Svendsen ble kjørt bort i ambulanse, men livet sto ikke til å redde. Flere hjalp også til med livreddende arbeid på stedet.

Pågrepet like etter drapet

Den nå drapstiltalte mannen ble pågrepet like etter i Apotekergata, på veg bort fra åstedet. Mannen erkjente samme kveld å ha forårsaket dødsfallet. Samme kveld gjorde politiet også søk i området, og dykkere hentet opp det som trolig var drapsvåpenet – en kniv – fra vannet utenfor Sjøbua.

Politiadvokat Inger Myklebust Ferstad har tidligere sagt til Sunnmørsposten at de også har deler av hendelsen på overvåkningskamera.