Storøvelse for politi, helse og brannvesen:

Derfor vil det smelle i Borgundvegen

Nødetatene vil de neste tre ukene øve i Ålesund på hvordan de skal jobbe sammen for å håndtere alvorlige situasjoner.

Bildet er hentet fra en tidligere PLIVO-øvelse på Volsdalsberga.  Foto: Lars Inge Skrede

Nyheter

Fra tirsdag 4. september og ut uke 38 vil politi, helse og brannvesen i Ålesund øve på samhandling i forhold til PLIVO - pågående livstruende vold. Prosedyren er et av flere oppfølgingstiltak etter 22. juli-angrepene i 2011.

Øvelsene vil foregå i områder ved Borgundvegen 199 og i Gangstøvika.

- Det vil bli en del aktivitet i forbindelsen med øvelsen. Folk vil høre utrykningskjøretøyer i området og det vil kunne bli noen smell fra øvingsvåpen, sier instruktør og politiførstebetjent Jens Tore Grønning.

2-3 ambulanser, vaktlag fra Ålesund brannvesen og 3-4 patruljer fra politiet vil delta i øvelsen.

Tre uker

Grønning forteller at øvelsene vil foregå mellom klokka 09 og 13 tirsdag til torsdag i disse tre ukene.

- Vi skal øve på flere scenarier der fokus er håndtering av personer som truer andre med livsfarlige gjenstander eller våpen. Dette har vi øvd på flere ganger tidligere. Det som er nytt i år er at øvingsområdet ligger i et tettbygd og trafikkert område i Borgundvegen, sier instruktøren.