Konstitueringen varer fram til landsmøtet i mai nest år. Da er Listhaug klar for å bli valgt til nestleder på ordentlig av landsmøtet.

– Jeg har sagt til Møre og Romsdal Frp at jeg stiller meg til disposisjon for partiet.

– Det betyr at når valgkomiteen i Frp spør deg om du ønsker å fortsette som første nestleder så er svaret ja?

– Jeg har sagt at jeg stiller meg til disposisjon.

Ingen lederdebatt

Hun avviser helt at det er noe lederdebatt i partiet og at hun nå har tatt første steget mot å overta partitronen i Frp.

– Dette er noe som dere i mediene stadig spør om. Det er ikke noe partilederdebatt i Frp. Vi har en oppegående og dyktig leder som skal fortsette lenge ennå, forsikrer Listhaug og understreker at hun og Siv Jensen samarbeider utmerket.

– Jeg har vist gjennom mine år i regjeringen at jeg kan samarbeide. Jeg har hatt et godt samarbeid med Siv i mange år.

Med andre nestleder Ketil Solvik-Olsen boende i USA og en partileder med hendene fulle i Finansdepartementet, er det Listhaug som skal pleie partiorganisasjonen.

– Jeg har større muligheter til å reise rundt enn den øvrige partiledelsen og det er noen jeg gleder meg til.

Tøft budskap

– Det er forventninger til det om at du skal skape overskrifter og ha en tøff retorikk. Merker du et vist forventningspress?

– Jeg er opptatt av å konsentrere meg om gjøre en best mulig jobb. Blir du for konsentrert om hva andre synes og mener er det ikke like lett å gjøre en god jobb.

– Men du skal ha et spissa budskap?

– Jeg har min stil. Slik er jeg. Jeg er en tydelig politiker og jeg mener det er viktig å ha et tydelig budskap som alle forstår.

– Hvor viktig blir integrering innvandring i lokalvalgkampen neste år?

– Jeg mener integrering er kjempeviktig. De som har kommet hit skal integreres seg i et lokalsamfunn, de skal bli bidragsytere i stedet for å leve på velferdsordninger. Dette er kjempeviktig og derfor er innvandring og integrering en av de viktigst sakene, sier Listhaug.