Laksetillatelser ut på ny auksjon

Siste rest av nye laksetillatelser legges nå ut for salg.

Fiskeriminister Harald Tom Nesvik under Arendalsuka. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix 

Nyheter

– Oppdrettsnæringa gir arbeidsplasser og aktivitet i hele landet. Regjeringa ønsker at denne viktige næringa kan vokse videre. Jeg oppfordrer derfor flest mulig til å delta når vi nå gjennomfører siste del av lakseauksjonen, sier fiskeriminister Harald T. Nesvik (Frp).

Nærings- og fiskeridepartementet holdt før sommeren en auksjon av nye laksetillatelser. 97 prosent av alle tillatelsene ble solgt. Tillatelsene som var igjen etter auksjonen, legges nå ut for salg.

– Det gjenstår nå kun en liten rest, men regjeringa har ambisjoner om å få tildelt mest mulig vekst. Dette er en vinn-vinn-situasjon for næringa, som får vokse, og for lakse-kommunene, som får milliardinntekter fra salget, sier Nesvik.

Budfrist er 17. september.