Mann (75) omkom i trafikkulykke:

Andre trafikanter forsøkte å gjenopplive bilføreren

Det var en 75 år gammel mann fra Oppstryn som omkom i trafikkulykka på rv15 ved Holmevik camping fredag.

Ambulansehelikopteret lettar frå ulukkesstaden. Trass livreddande førstehjelp stod ikkje livet til å redde.  Foto: Bengt Flaten/Fjordingen

Nyheter

Den 75 år gamle mannen som døde i bilulykken på riksveg 15 i Stryn fredag ettermiddag, etterlater seg kone og fire voksne barn, skriver Bergens Tidende.

De pårørende ønsker ikke at navnet hans skal bli offentliggjort.

– Mannen var bosatt i Stryn og var på en fritidsreise, forteller politibetjent Vidar Stavik ved Stryn og Hornindal lensmannskontor til avisa.

Ifølge lokalavisa Fjordingen skjedde ulykka i en forbikjøringssituasjon.

- Vi har avhørt vitner som ble forbikjørt og som kjørte bak ulykkesbilen. Den var i ferd med å kjøre forbi en annen bil da den kom utfor asfalten. Den traff en bergnabb med fronten, gikk rundt og havnet på taket, sier Stavik.

Tre personer, som selv ikke var direkte involverte i forbikjøringen, men som kom til ulykkesstedet kort tid etter, fikk bilføreren ut av bilen.

Mannen var da bevisstløs og en mann gikk straks i gang med hjerte- og lungeredning, mens andre varslet nødetatene.

– De har gjort en god innsats og vært handlekraftige. Da brannvesenet kom frem, overtok de, og siden fortsatte helsepersonell i ambulansen å gi livreddende førstehjelp, utdyper Stavik.

75-åringen er blitt obdusert, og politiet har fått det foreløpige resultatet av obduksjonsrapporten. Mannen brukte bilbelte og kollisjonsputen løste seg ut, opplyser bt.no.

Det var store skader på bilen etter ulykka.