Helsesista får to millioner av Reitan

Ålesunder Tale Maria Krohn Engvik er kåra til Årets Ladejarl 2018. Prisen er på to millioner kroner.

Årets Ladejarl deles ut av Colonialmajor Odd Reitan 11. september hvert år på Lade Gaard i Trondheim.  Foto: Reitangruppen

Nyheter

Det melder Reitangruppen i ei pressemelding tirsdag formiddag.

Ifølge pressemeldingen har Helsesista «revolusjonert sitt eget yrke og blitt hele Norges helsesøster». Hun har gjennom Snapchat-profilen Helsesista 40.000 følgere, primært mellom 13-19 år, hvor følgerne kan stille spørsmål på en enkel og ufarlig måte.

- Årets Ladejarl sprenger grenser og utviser stort mot. Hun er tøff som revolusjonerer sitt eget yrke med klokskap, sterke verdier og tidsriktig teknologi. En digital helsesøster er så logisk og tidsriktig, vi må jo være der de unge er hvis vi skal nå frem til dem, sier Odd Reitan i pressemeldinga.

Ladejarl-prisen finansieres og gis av Reitangruppen AS og er på to millioner kroner. Vinneren får i tillegg skulpturen «Colonialmajoren» av Per Sverre Dahl.

«Skjelver på hånda»

Selve prisutdelinga skjer tirsdag, med Helsesista til stede. Det har derfor foreløpig ikke lykkes å nå henne for en kommentar, men i kjent stil sender hun fra overrekkelsen direkte ut til de mange Snapchat-følgerne sine.

- Skjelver på hånda og klarer ikke tekste, heter det der. 

Tale Engvik har fått en rekke priser for sitt arbeid som Helsesista. I august ble hun tildelt Tabuprisen for innsatsen for å bryte ned fordommer og øke kunnskap om psykisk helse i samfunnet.

Tabuprisen 2018 til Helsesista:

– Forteller meg at jeg har lykkes veldig godt med målet mitt

Tale Maria Krohn Engvik sier anerkjennelsen fra Rådet for psykisk helse betyr mye.


Bidratt til samfunnsbygging

I statuttene til Ladejarl-prisen heter det at «prisen gis til en person som i særlig grad har utmerket seg og bidratt til samfunnsbygging gjennom verdibasert arbeid og ledelse som alternativ til regelstyring. Mottakeren av prisen har motvirket likegyldighet og utvist mot, samt vist evne til å unne og beundre andre mennesker. Vedkommende har blitt en rollemodell og en inspirasjon til engasjement og personlig ansvar. Prisen er en æresbevisning og en belønning for å ha fulgt sine drømmer og oppnådd resultater».

- Noen har beskrevet internett og sosiale medier som en fest i den mørkeste, skumleste bakgaten midt på natten. Alle de voksne har dratt fra festen, og barn og unge er igjen alene. Da vil jeg være der sammen med dem, tenker jeg. Jeg dømmer dem aldri, uansett hva de forteller meg. Jeg møter dem med respekt, forståelse, varme (digitale) klemmer og mange hjerter – alltid, sier Tale Maria Krohn Engvik i pressemeldinga.

På prisutdeling i beste Helsesista-stil

Ingen hadde fortalt Tale Maria Krohn Engvik at det ikke var mat å få på Vixen Influencer Awards. Derfor ble det to turer opp den røde løperen – andre gang med ei pølse i lompe som akkompagnement til t-skjorta med «Talk nerdy to me» på.


Sunnmørsposten kommer med mer.