Rådmannens budsjettforslag for 2019:

Ut av Robek - like stramt?

Det var en rådmann "preget av stundens alvor" som la fram budsjettforslaget for Ålesund kommune i 2019. - Nå kan dere med rette si at dere styrer en milliardbutikk. Vi regner med at regnskapet vil overstige 4 milliard allerede i 2018, sa Liv Stette til politikerne.

Rådmann Liv Stette presenterte sitt forslag til det siste budsjettet for gamle Ålesund kommune.  Foto: Nils-Harald Ånstad

Nyheter

Rådmannen presenterte sitt budsjettforslag for Ålesund formannskap tirsdag. Nå begynner den politiske prosessen der formannskapet skal vedta sitt forslag 2. oktober, før endelig budsjett vedtas i bystyret 1. november.


Følg formannskapsmøtet direkte

Ålesund kommune sender direkte fra dagens formannskapsmøte.

 

Direkte fra formannskapsmøtet

Direkte fra formannskapsmøtet


Ut av Robek

Ålesund kommune er på veg ut av Robek (svartelista for kommuner med dårlig økonomistyring) - noe som betyr større handlingsrom. Offisielt blir ikke Ålesund tatt ut før etter godkjent regnskap for 2018. Men kommunen har oppfylt den forpliktende planen fra fylkesmannen, og blir ikke underlagt den samme strenge kontrollen.