Elever fra Ulstein, Haram, Borgund og Spjelkavik vgs. sammen om prosjekt

Snart er de i slummen

Ca. 2.200 elever fra fire skoler skal samle inn penger til å bygge barnelandsby i Kenya. Først reiser 14 av elevene ned for å få se og lære om prosjektet.

Fyller opp koffertene: Elevene fyller opp koffertene med kjoler fra Oksnes brudesalong i Ålesund som skal gå til oppstarten av en brudesalong i slummen, samt gamle instrumenter fra Langevåg indremisjon. Bakerst: Ida Margrete P. Svoren, Mari Hatløy. Midten: Hanna S. Kristoffersen, Mia Tørlen, Petar Mille, Håkon Farstad Brekke, Hanne Vorren, Ingvill Lystad, Frida Blindheim. Foran: Åshild Hamnøy, Solveig Hamnøy, Ragne Lillestøl, Maria Åkernes, Lisa Yksnøy, Martine Wolff. 

Nyheter

– Det smeller inni deg. Det er så store forskjeller på fattig og rik, at det er helt ubeskrivelig.

Gunnar Hamnøy ser alvorlig på elevene og lærerne mens han prøver å fortelle, og forberede dem, på det som venter dem i Kenya. Tidvis smiler han varmt, tidvis henger latteren og vitsene løst, tidvis er han alvorlig. Det er en spent, men tydelig motivert gruppe elever som har møtt opp på informasjonsmøtet om reisen og opplevelsene som venter.