Kongsgården får krisehjelp fra Island – men først må hjelpen en tur innom Vestnes

Felleskjøpet står bak handelen i samarbeid med Nortura og Tine. Dette er krisehjelp til bønder i områder som er verst ramma av tørken.
Nyheter

(Romsdals Budstikke): Rundballene og høyet kommer fra Nord-Island, garantert reint og smittefritt. Felleskjøpet står bak handelen i samarbeid med Nortura og Tine, dette er krisehjelp til bønder i områder som er verst ramma av tørken.

Skorgeneset ble valgt som importhavn i Norge, alle sjåførene vi snakket med skulle østover. Einar Brenne fra Visnes Transport på Eide skal til Gausdal, han regner med å starte å kjøre østover torsdags kveld. En annen skulle til Kløfta, utover ettermiddagen seig det på med vogntog. Leveransen til Vestnes torsdag tilsvarer 140 trailerlass. Bønder i Vestnes og Tresfjord stilte opp med traktorer for å ta unna alle ballene som ble vinsjet ned på kaia.