Nok å henge fingrene i for politiet:

Tjuveri, rus og bråk

Østeuropeere tatt for tjuveri, mindreårige med alkohol på fest og mann bortvist fra flyplassen på Vigra.

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix 

Nyheter

– Jeg vil ikke si at det har vært uvanlig mye som har skjedd det siste døgnet, men det har vært en del hendelser ja, sier operasjonsleder Borge Amdam ved Møre og Romsdal politidistrikt.

Han forteller at åtte personer med østeuropeisk opprinnelse lørdag ettermiddag ble pågrepet for butikktjuverier fra ulike butikker på Moa. Det ble funnet tjuvegods på disse åtte personene, samt i en bil de disponerte.

– Vi etterforsker nå denne saken videre. De ble satt i arresten, sier Amdam.

Også i Ørsta skjedde det butikktjuveri lørdag. Ei ung kvinne ble tatt for tjuveri fra en klesbutikk. Politiet oppretter sak mot denne kvinna.

Fyll på Vigra

Siden mørkets frembrudd lørdag kveld har det vært en rekke hendelser knyttet til beruselse. Allerede tidlig på kvelden, rundt klokka 22, ble en mann i 20-årene satt i arrest på grunn av ordensforstyrrelse og beruselse i Ålesund.

Litt senere ble en beruset mann på 18 år bortvist fra sentrum. Han var hissig og nektet å forlate et utested. En ung mann på 19 år ble også tatt for misbruk av id-kort i Ålesund sentrum. Han fikk en advarsel og ble bortvist.

Også flyplassen på Vigra ble plaget av fyll i går kveld. Rundt klokka 23.30 ble en beruset mann i 40-årene bortvist fra flyplassen. Han hadde nektet å forlate terminalen, så politiet ble tilkalt og mannen ble satt i arrest. Han blir anmeldt for forholdet.

Feststøy

Rundt klokka 01.00 måtte politiet be festdeltakere på Aspøya om å dempe lydnivået. Da hadde naboer klaget på høy musikk. Det samme skjedde omtrent samtidig ved en fest i Ørsta.

På Aspøya ble dessuten en mann som sov på gata vekket av politiet og sendt i retning egen bopel. Også i Ørsta kom en patrulje over en overstadig beruset person. Denne personen reagerte ikke på smerte og ambulanse ble rekvirert. Personen ble kjørt til sjukehus.

Litt senere på natta, rundt klokka 02.00 ble en overstadig beruset mann i 20-årene bortvist fra sentrum fordi han nektet å forlate et utested.

Samtidig i Volda måtte politiet avslutte en fest med rundt 15 mindreårige personer i en privat bolig. Flere av festdeltakerne på 16 år hadde drukket alkohol. Foreldre ble forsøkt varslet, men politiet lyktes ikke med det. Saken følges opp av politiet.

Rundt klokka 02.00 ble en ny, beruset og sovende, mann i Ålesund sentrum, vekket av politiet og sendt i retning hotellet han bodde på.

I Ålesund sentrum måtte også politiet rykke ut da vakter ved et utested måtte legge en mann i 20-årene i bakken.

Kjøring i rus

I Sykkylven ble førerkortet til en mann i 30-åra beslaglagt. Mannen ble anmeldt for kjøring i alkoholpåvirket tilstand. Dette skjedde rundt klokka 03.00.

På samme tidspunkt måtte en overstadig beruset ung mann på 19 år, finne seg i å bli satt i arresten i Ålesund. Han var ikke i stand til å ta vare på seg selv.

I Ørsta måtte politiet rykke ut til en slåsskamp mellom unge menn. Dette skjedde rundt klokka 05.00. Det var rundt ti personer på stedet, men det var ikke alle som slåss. To stykker ble anmeldt.