Møre og Romsdal og Trøndelag:

Denne uka holder Statens vegvesen storkontroll av tungtrafikk

Over 80 tungbilkontrollører er i sving.

Illustrasjonsfoto.  Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX

Nyheter

Onsdag aksjonerer politi i hele Europa. Målet er null trafikkdrepte på europeiske veger. Men det er ikke bare politiet som er i sving denne uka. Statens vegvesen avholder storkontroll av tungtrafikk ved følgende fire kontrollstasjoner i Møre og Romsdal og Trøndelag: Verdal, Sandmoen, Bergsøya og Romsdalen. Det skriver Statens vegvesen i en pressemelding tirsdag.

– Vi ønsker å stoppe tunge kjøretøy for å kontrollere at både kjøretøyene og sjåførene er trafikksikre. I tillegg bidrar økt kontroll til å sikre like konkurransevilkår i transportbransjen, sier seksjonsleder Runar Inge Larsen i Statens vegvesen i pressemeldingen.

Totalt vil over 80 tungbilkontrollører jobbe på skift gjennom uka. Det kommer også fire representanter fra kontrollmyndighetene i Sverige og åtte fra Danmark for å delta.

– I tillegg til generell styrking av samarbeidet, tror vi felles deltakelse i praktiske kontroller som dette kan være et viktig tiltak for økt kompetanse- og erfaringsutveksling mellom kontrollmyndighetene for tunge kjøretøy i Norden, sier Larsen i meldingen.

Fokus på det tekniske

Under kontrollen blir det satt særlig fokus på det tekniske. Noen kjøretøy blir tatt inn i kontrollhallene for utvidet kontroll av ting som bremser, hjuloppheng og rammeverk. Hviletid, lastsikring og kabotasje er andre ting som blir kontrollert.

Årlig nasjonal kontroll

Kontrollen arrangeres hvert eneste år og går på rundgang i de ulike delene av landet. I fjor ble den avholdt i Nord-Norge og i år er det Midt-Norge sin tur.

– Det er en stor fordel for alle som jobber som kontrollører i Statens vegvesen å møtes og jobbe sammen. Sjåførene skal oppleve at de blir behandlet likt uansett hvor i landet de blir stoppet i kontroll, og da må vi sørge for at våre rutiner er like over hele landet. Det er viktig at kontrollørene kan møtes på denne måten for kompetanseutvikling og erfaringsutveksling, sier Larsen i meldingen.