Melder om kraftig vind på Vestlandet

Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel om lokalt kraftige vindkast onsdag kveld. Branvesenet ber alle sikre trampoliner, båter og hagemøbler.

Kraftig vind: Vinden topper seg natt til torsdag. 

Nyheter

Farevarselet om kraftig vind gjelder fylkene Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane og Hordaland, ifølge nettsidene til Yr.

«Onsdag kveld og natt til torsdag ventes lokalt kraftige vindkast. Det kan lokalt komme vindkast på 25-35 m/s. De sterkeste vindkastene ventes nær kysten og i fjellet.

Det kan være farlig å ferdes i fjellet. Gjenstander med store vindfang kan blåse over ende. Enkelte avganger med båt, fly og annen transport kan kanselleres. Fare for stengte broer. Fest alle løse gjenstander», heter det på yr.no.

– Et hissig lavtrykk er på veg til Vestlandet, og gir vind opp i storm styrke i kveld og natt til torsdag. Vi har sendt ut gult farevarsel på vindkast i Hordaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal, med vindkast på 25-35 meter i sekundet. Følg med på http://yr.no/farevarsel, skriver meteorologene på Twitter onsdag formiddag.

Klikk i bildet for å spille av vær-animasjon:


I skrivende stund er det meldt om liten storm fra sør-sørvest på Stadlandet natt til torsdag. Det er meldt stiv kuling fra sør i Ålesund, i Fosnavåg meldes det om sterk kuling fra sør-sørvest.

– Det er meldt kraftig vind til natten og i morgen. Hvis dere ikke allerede har sikret hagemøbler, trampoliner og lignende så bør det gjøres i dag! Har dere båt bør fortøyninger sjekkes, skriver Møre og Romsdal 110-sentral på Twitter onsdag ettermiddag.


Vått og varmt:

Kan bli tjue grader i morgen og storm på onsdag

Høstpreg med lavtrykk etter lavtrykk, oppsummerer meteorologen om de kommende dagene.


SISTE: Et kraftig uvær har nådd Vestlandet onsdag kveld. Fergeavganger er innstilt, bruer stengt og vinduer knust. Folk blir oppfordret til å holde seg inne, melder NTB.

Uværet er kraftigst i området Hordaland tidlig på kvelden, men det ventes at det flytter seg nordover mot natta.

– Vegtrafikksentralen opplyser at Måløybrua i Vågsøy og Rugsundbrua i Bremanger i Sogn og Fjordane ble stengt allerede onsdag ettermiddag. Disse bruene stenges automatisk ved kraftig vind.