– Folk er flinke til å sortere

Ros fra Årim et år etter innføringa av ny sorteringsordning.

Kommunikasjonssjef: Ingeborg Ukkelberg i Årim. Foto: Årim 

Nyheter

Et år etter at Årim begynte innføringa av ny sorteringsordning i Ålesundregionen, mener de å se positive resultater av den.

– Andre kvartal 2018 viser god framgang på materialgjenvinningsprosenten. Fra 32 prosent i 2017 var den i andre kvartal 40 prosent. Vi er på rett veg mot målet om 50 prosent materialgjenvinning innen 2020, heter det i ei pressemelding signert kommunikasjonssjef Ingeborg Ukkelberg.

Selskapet viser videre til ei økning på nesten ti prosent sortert glass- og metallemballasje etter at folk fikk egen dunk. Og når det gjelder matavfall, heter det at kommuner som har slik sortering samler inn rundt 50 kilo avfall per person i året. Også ved miljøstasjonene skal graden av materialgjenvinning være høyere.

– Folk er flinke, sier kommunikasjonssjefen.

Det var i fjor høst at Årim innførte innsamling av matavfall og glass og metall i Giske. I første halvår var det videre Skodje, Ørskog, Haram, Norddal og Stordals tur, mens Vestnes starta i høst. I midten av oktober skal ordninga innføres i Sula, mens Ålesund blir sist ut.