Narkotikasiktet mann (29) bestemte seg for å løpe fra politiet i Ålesund:

Oi! Her gjorde rømlingen en brøler

Statsadvokat Magne Nyborg avslørte en dramatisk hendelse etter et fengslingsmøte tidligere i år ved Ålesund tinghus.

Bak dette gjerdet ved tinghuset på Skansekaia bestemte 29-åringen seg for å løpe fra politiet. Han burde kanskje ha tatt til høyre.  Foto: Stig Vågnes

Her i blomsterbedet på Skansekaia endte rømningsforsøket for 29-åringen, etter en politi-takling som luktet gult kort.  Foto: Stig Vågnes

Nyheter

I forbindelse med en rettssak mot to polske menn kom det mandag fram at en av mennene forsøkte seg på et spektakulært rømningsforsøk i Ålesund tidligere i år.

Ifølge statsadvokat Magne Nyborg var det i forbindelse med et fengslingsmøte i Ålesund tinghus 29. mai at 29-åringen skulle føres inn i politiets marje etterpå.

- Han hadde ikke håndjern på og hadde faket en kneskade som gjorde at han haltet hele dagen. Men da de gikk ut av bygningen la han plutselig på sprang. Uheldigvis for han løp han ut mot enden av kaia. Da han oppdaget det og snudde innover mot sentrum mellom bygningene, ble han stoppet av en politibetjent og lagt i bakken, forteller Magne Nyborg.

Det at rømlingen løp til venstre, ut mot enden av Skansekaia, gjorde det enkelt for politiet å hanke han inn igjen.

- De delte seg i to puljer, en på hver side av tinghuset.

Kroppstaklet

Mellom bygningene, ved et blomsterbed, ble rømlingen kroppstaklet av politiet og falt i bakken.

- Jeg falt med ansiktet ned i bakken. Jeg blødde fra ansiktet. Men jeg bærer ikke nag for det. Jeg var dum, sa han i retten.

- Hvorfor forsøkte du å rømme, spurte statsadvokaten.

- Jeg rømte ikke. Jeg bare løp et stykke. For meg var det overraskende at det ble tatt ut tiltale mot meg. Jeg følte meg som allerede dømt og tenkte ikke klart.

Mannen står denne uka tiltalt i en grov narkotikasak i Sunnmøre tingrett.


Første beslag av amfetaminolje på Sunnmøre:

Skulle bare søke jobb her

Da 20-åringen fra Polen ikke ble kvitt narkotikaen i Oslo, satte han seg på toget til Åndalsnes. En kamerat som reiste sammen med han sliter med å forklare hvorfor han kunne koden til kofferten de hadde med.