Stålskroget til verdens største plug-in hybrid-skip er snart ferdig

I høst kommer skroget til Color Hybrid til Ulsteinvik for utrustning. I mai overtar Color Line verdens største plug-in hybrid skip fra Ulstein verft.
Nyheter

Se skroget bygges steg for steg i video over

70 prosent av leverandørene til skipet er en del av den maritime klyngen i Norge, ifølge ei pressemelding fra Color Line.

Stålskroget nærmer seg ferdigstillelse og i slutten av oktober blir skipet tauet fra Polen til Ulsteinvik.

Color Line investerer over en milliard kroner i skipet, og med bygging på norsk verft bidrar dette til økt sysselsetting og verdiskapning.

– Når Color Line velger Ulstein Verft til bygginga av Color Hybrid, gir det store ringvirkninger for underleverandører og samarbeidspartnere regionalt og nasjonalt. Bare på Ulstein Verft vil flere hundre personer være involvert i dette prosjektet. Hver arbeidsplass i verftsindustrien genererer 5-6 arbeidsplasser i privat og offentlig sektor, noe som igjen skaper grunnlaget for en levedyktig region, og ikke minst betydelige skatteinntekter for stat og kommuner, uttaler Gunvor Ulstein, konsernsjef i Ulstein Group, i en pressemelding.

Skroget til Color Hybrid består av totalt 14 «grand blocks», som er store, ferdigbygde klosser av stål. Disse settes sammen som legoklosser og blir montert sammen én etter én.

I august og september har det vært høy aktivitet, og alle seksjonene er heist på plass i tørrdokken. Skroget er snart komplett og byggingen går som planlagt.

Les mer om arbeidet med ferja under:Får batteripakke på drøyt 65 tonn:

Verdens største hybridferje vil «driftes» av 4,7 millioner AA-batterier

Neste måned starter verftsarbeidere i Polen med å montere skroget til ferja Color Hybrid, som i høst kommer til Ulsteinvik for utrustning.

 

Pris til «Color Hybrid»

Tildelt Next Generation Ship Award.

 

Nær 900 årsverk frå ferjekontrakt:

Skipsjobbar gir store ringverknader i Ulstein

Avtalene Ulstein-gruppa har sikra seg den siste tida, gir allereie effekt. Fleire tiltalls tilsette er tilbake frå permittering.

 

Fosen Yard vurderte søksmål - mener Ulstein forsøkte å kapre hel avdeling

Fosen Yard hevder Ulstein-selskap forsøkte å kapre designavdelingen deres. Uten forvarsel aksjonerte namsmennene i tre fylker for å sikre bevis til et mulig søksmål.