Lederskifte i Matfestivalen i Ålesund

Terje Devold skal gjøre nye ting og gir seg som leder for Matfestivalen.

Gir seg: Terje Devold slutter som leder for Matfestivalen.  Foto: Arkivfoto: Staale Wattø

Nyheter

– Terje Devold som har vært innleid daglig leder i Den Norske Matfestivalen i Ålesund AS de siste fem årene med opsjon på å forlenge samarbeidet ut 2019 har meddelt styret at han velger å avslutte samarbeidet ved kommende årsskifte, heter det i en pressemelding.

Devold mener at tiden er moden for at festivalen får inn nytt blod med nye tanker og ideer.

– Da jeg ble innleid som daglig leder i Matfestivalen i 2014 var tanken å ha dette oppdraget i ett eller to år. Plutselig har det gått fem år, konstaterer han.

Styreleder Anne Katrine Jensen sier Devold i tett samarbeid med styret har bidratt til å løfte Matfestivalen til nye høyder med rekorder innen antall besøkende, utstiller og ulike aktiviteter.

– Samtidig har festivalen hatt god kontroll på økonomien med et samlet driftsresultat på en halv million disse fem årene, sier Jensen, som synes det var vemodig å motta beskjeden om at han ikke ønsker å videreføre samarbeidet.

Styret leter nå etter en erstatter for devold.

– For min egen del går jeg nå inn i et nasjonalt og internasjonalt prosjekt med utrulling av en kjede underholdningssenter basert på kombinasjonen av vikingmytologi og ny teknologi som jeg har vært involvert i det siste året, og som nå er under fullfinansiering og snart klart til oppstart. Dette prosjektet vil kreve mye arbeid og reising de neste par årene i oppstartsfasen. En kombinasjon med Matfestivalen ville dermed ikke være mulig, og da var det naturlig å si takk for meg ved kommende årsskifte, sier Devold.