Stenger Ellingsøytunnelen hele helga

Om lag 10.000 kjøretøy blir ramma hver dag når Ellingsøytunnelen stenges fredag til søndag.

Arbeidene i Ellingsøytunnelen fører til stengt tunnel i helga, arbeidet skal være helt ferdig i desember.  Foto: Nils Harald Ånstad

Nyheter

Statens vegvesen melder at tunnelen blir stengt fredag kl. 22, og den åpner igjen først søndag kl. 15.

Buss og utrykningskjøretøy slipper gjennom tunnelen, mens skal man til Ellingsøy med bil så er alternativet fylkesveg 107 via Digernes og Stette.

Ifølge ei pressemelding fra Statens vegvesen så setter entreprenøren på ekstra mannskap i arbeidet med rehabilitering av tunnelen.

– Det blir omlag 40 arbeidere i sving i Ellingsøytunnelen. De skal blant annet brannsikre alle de røde trekkerørene man ser når man kjører gjennom tunnelen med betong. Når vi stenger tunnelen helt får arbeiderne arbeidsro og kan jobbe mer effektivt. Vanligvis er det kolonnekjøring når vi jobber i tunnelen, og da må vi stoppe arbeidet og flytte utstyret hver gang en kolonne skal passere, heter det i pressemeldinga.

Arbeidene i tunnelen skal etter planen avsluttes i løpet av desember.

Fram har oppdatert bussrutene sine for helga, lørdag og søndag går det hurtigbåt mellom Godøya og Ålesund via Valderøya i begge retninger. Rutetidene er oppdatert på www.frammr.no.

Akslatunnelen blir også helt stengt, men det blir trafikkavvikling som vanlig i Valderøytunnelen med kolonnekjøring fra kl. 20-06.

Arbeidet i Valderøytunnelen forsinka

Blir ferdig i februar, ikke i desember som planlagt.