Stor blokk raste ut natt til mandag:

Fortsatt rødt farenivå – men minkende bevegelser

Minkende bevegelser i Veslemannen. Rødt farenivå opprettholdes, melder NVE mandag 17.30.

Rauma 20181015. Det er fortsatt rødt farenivå ved Veslemannen i fjellpartiet Mannen i Rauma kommune i Møre og Romsdal. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix  

Nyheter

– Søndag kveld og natt til i dag kom det om lag 15 mm nedbør. Det førte til økte hastigheter på opp til 50 cm/døgnet i øvre del, og kortvarig opp til 10 cm/døgnet i nedre del. En stor blokk fra øvre delen raste ut natt til i dag. Hastighetene har en tydelig avtagende trend, men er fremdeles høye. Hastighetene ligger nå omkring 14 cm/døgnet i øvre delen, og rundt 4 cm/døgnet i nedre delen, sier Lene Kristensen, geolog i NVE, i en pressemelding sendt ut mandag 17.30.

– Vi ser at hastighetene fortsatt er store. Det er en generelt nedadgående trend, men vi ser fortsatt rykk, sier geolog Gustav Pless i NVE i en pressekonferanse mandag kveld.


Følg Veslemannen direkte

Her kan du følge det rasfarlige fjellpartiet i Romsdalen direkte. Videostrømmen er levert i samarbeid med NRK Møre og Romsdal.

NVE opprettholder rødt farenivå, men det er meldt oppholdsvær framover. Så dersom dette fortsetter som det gjør nå, med klart vær og kalde temperaturer, forventer man at det vil stabilisere seg.

– Hvis det ikke skjer noe uventet nå, forventer vi at vi kan gå ned i farenivå i morgen, sa geologen til NRK under pressekonferansen.


Veslemannen:

Fortsatt rødt farenivå - bevegelsene i fjellet toppet seg i natt

Bevegelsene i det rasfarlige fjellpartiet økte søndag kveld etter at det regnet tidligere på dagen.

– Den uavklarte situasjonen tærer på folk

Ordfører Lars Olav Hustad om situasjonen i Rauma.

 

Legger ned på Raumabanen: – En trist dag for jernbanen i Norge

Green Cargo vil legge ned drifta av godstrafikk på Raumabanen fra starten av desember. Usikkerheten rundt det ustabile fjellet Mannen er årsaken.