Ny fiskeriavtale mellom Norge og Russland klar til signering i Ålesund torsdag:

Reduserer neste års torskekvote

Det skal fiskes mindre torsk i Barentshavet, men reduksjonen blir ikke så stor som det internasjonale havforskningsrådet anbefaler.

Omvisning: Akvariesjef Tor Erik Standal (med ryggen til) viste de to fiskeriministrene rundt på Atlanterhavsparken. Sjestakov ville blant annet vite om det var private eller offentlige midler som finansierte anlegget.  Foto: MARIUS SIMENSEN

Nyheter

Såpass kunne den russiske fiskeriministeren, Ilja Sjestakov, Onsdag ettermiddag røpe fra de norsk-russiske forhandlingene som har pågått i Ålesund denne uka. Onsdag ettermiddag tok Sjestakov seg tid til en pause i forhandlingene for å møte sin norske kollega Harald Tom Nesvik. De to møttes til uformelle samtaler på Atlanterhavsparken.